Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Populārākās darba vietas vasarai, no kurām pēc atgriešanās varat atgūt nodokļus

Arvien vairāk cilvēku ir ieinteresēti vasarā strādāt ārzemēs. Jaunieši bieži dodas prom, lai nopelnītu studijām vai vienkārši ceļotu, paralēli pelnot naudu. Sezonas darbi ir diezgan populāri un ir pieejami plašā izvēlē, tomēr, ja vasarā esat nolēmuši doties prom, ir ieteicams daudz agrāk sākt meklēt darbu un vietu, kur palikt. Ir labi arī zināt, arī to, ka nodokļu atmaksa jums pienākas arī pēc atgriešanās mājās no sezonas darba.

Lielbritānija

Parasti cilvēki dodas uz Lielbritāniju, lai strādātu mazāk kvalificētus darbus. Daudzas darbā iekārtošanas aģentūras palīdz cilvēkiem atrast darbu, un tie, kuri vispār neprot runāt angļu valodā, atrod veiksmi rūpnīcās, plantācijās, fermās, noliktavās un līdzīgās vietās. Tiem, kuri meklē labāku darbu, jāprot runāt angliski, kaut vai tikai nedaudz. Jo labāk jūs varat komunicēt vietējā valodā, jo labāku darbu jūs atradīsiet. Bieži darba vietas ir pieejamas klientu apkalpošanā, strādājot par veikala asistentiem, oficiantiem, administratoriem, pavāriem, skaistumkopšanas speciālistiem (ja esat kvalificēti) utt. Nereti cilvēki kā savu vasaras darbu izvēlas pieskatīt vecus cilvēkus vai bērnus. Tas ir ļoti parocīgi studentiem, kuriem trūkst pieredzes un kuri vēlas pavadīt vasaru, strādājot jaukā, tūristiem piemērotā valsts daļā. Šādus darbus var viegli savienot ar brīvo laiku, tāpēc tie ir ideāli, ja vēlaties izpētīt arī vietējo kultūru.  

Nodokļu atmaksa

Daudziem cilvēkiem, kuri strādā Lielbritānijā ar normāliem darba līgumiem, ir tiesības atgūt savus nodokļus par pagājušo gadu. Tiesības attiecas uz cilvēkiem, kuri nav strādājuši pilnu nodokļu gadu, nav sasnieguši beznodokļu minimumu, ir maksājuši nodokļus, kas saistīti ar ārkārtas nodokļu kodu vai studentiem, kas ir strādājuši brīvdienu laikā vai prakses laikā, bet ir maksājuši nodokļus. Tiem, kuri ir strādājuši bez darba līgumiem, citiem vārdiem, tiem, kuri ir strādājuši nelegāli, nav tiesību atgūt nodokļus, jo viņi nav deklarējuši ar darbu saistītos ienākumus.

Vācija

Vasarā vienmēr ir iespējams atrast darbu, tādu kā pakotājs, iekrāvējs, strādnieks fermā, kravas mašīnas vadītājs, preču licējs, noliktavas darbinieks utt. Vasarās ir pieejami daudzi celtniecības darbi, tomēr, lai tiem kvalificētos, ir nepieciešams atbilst noteiktiem kritērijiem. Turklāt vajadzēs kaut vai nedaudz prast runāt vāciski. Parasti cilvēki krāso sienas, klāj grīdas, labo santehnikas sistēmas un tamlīdzīgi. Ja jums ir braukšanas tiesības vai esat namdaris, vai santehniķis, darbu atrast būs daudz vieglāk.  

Nodokļu atmaksa

Ikviens, kurš strādā Vācijā, var atgūt savus nodokļus, taču viņiem būs nepieciešama Vācijas nodokļu karte. Jūs varat iesniegt dokumentus nodokļu atmaksai visa gada garumā par iepriekšējo nodokļu gadu (līdz pat 4 gadiem). Jo vairāk jūs esat samaksājuši ienākuma nodokļos, jo vairāk jūs varat atgūt. Nodokļu atmaksas process šajā valstī ir diezgan laikietilpīgs un sarežģīts, tāpēc mēs iesakām konsultēties ar profesionāliem uzņēmumiem, kas jums palīdzēs ar nodokļu atmaksas procedūrām, īpaši, ja nerunājat vietējā valodā.

Holande

Cilvēki šeit ierodas, lai strādātu mazāk kvalificētus darbus, un tikai ļoti reti ārzemnieks spēs pateikt kaut vārdu holandiešu valodā. Parasti cilvēki strādā kā asistenti, noliktavas darbinieki, apkopēji, pakotāji, izkrāvēji, celtnieki utt.

Nodokļu atmaksa

Ikvienam, kurš ir strādājis Holandē vismaz 5 gadus, pienākas nodokļu atgriešana no Holandes. Atmaksas process esošajam nodokļu gadam var ilgt 3-6 mēnešus un iepriekšējam nodokļu gadam – no 1 līdz vairākiem gadiem. Summa, ko varat atgūt, ir atkarīga no jūsu kopējiem ienākumiem, samaksātajiem nodokļiem, darba ilguma un citiem faktoriem.

Norvēģija

Tā kā Norvēģijā darbojas programma ar nosaukumu Work abroad, tā ir lieliska izvēle jauniešiem, kas meklē sezonas darbu. Programmas laikā jūs varat izvēlēties darbus vasaras nometnēs, mācīt angļu valodu, strādāt sezonas darbus utt. Pie tam Norvēģijā ir Working Guest programma speciāli vasaras darbiem. Programma var palīdzēt iegūt darbu fermā uz 2-3 mēnešiem ar mājvietu un ēdienu, kā arī iknedēļas kabatas naudu līdz pat 890 Norvēģijas kronām. Šeit ļoti populāri ir arī darbi uz kruīza kuģiem.
 

Nodokļu atmaksa

Cilvēki, kuri ir strādājuši Norvēģijā pēdējos trīs gadus un maksājuši nodokļus, var pieteikties nodokļu atmaksai. Atmaksas summa ir atkarīga no summas, kas samaksāta nodokļos, un nodokļu atmaksas procedūrām. Lai sāktu procesu, ir jāaizpilda Salvangivelse veidlapa, kuru var iegūt nodokļu iestādē. Vajadzēs arī FR1015B veidlapu, kuru var saņemt no darba devēja. Ja darba devējs jums neizsniedz veidlapu, jūs varat apkopot savus pēdējos algas aprēķinus un pieteikties, izmantojot tos. Viss process varētu aizņemt 3-4 mēnešus, piesakoties nodokļu atmaksai par pagājušo nodokļu gadu.

Dānija

Ja jūs vēlaties atrast sezonas darbu Dānijā, jums vajadzētu sākt meklēt jau agrā pavasarī, tā kā pieņemšana darbā parasti sākas ilgi pirms sezonas sākuma. Gadījumā, ja jums vēl nav izglītības un nav arī lielas darba pieredzes, jums vajadzētu mērķēt uz darbiem vasaras nometnēs. Jūs darīsiet dažādus asistējošus uzdevumus. Ja jums jau ir nedaudz pieredzes, viegli varat kļūt par grupas līderi, pasākumu organizatoru utt. Daudz darba iespēju ir pieejamas tūristu atrakciju vietās. Ir iespējams atrast darbus bāros, kafejnīcās, suvenīru veikalos utt. Taču jums vajadzēs labi pārzināt vietējo valodu.

Nodokļu atmaksa

Katrs cilvēks, kurš ir strādājis Dānijā un maksājis nodokļus, var tos atgūt par iepriekšējiem 3 gadiem. Process ir diezgan sarežģīts, un jums vajadzēs kārtīgi papūlēties, lai uzzinātu, kā atgūt lielāko iespējamo summu. Kad jūs iesniedzat papīrus, nodokļu iestāde parasti prasa vēl dokumentu apstrādi vai specifikācijas, tāpēc process parasti ievelkas ilgu laiku. Ja jums nav daudz pacietības vai vienkārši vēlaties to pabeigt pēc iespējas ātrāk, ieteicams vērsties pie profesionālas palīdzības, tā kā viņi zina labākos veidus, kā tikt galā ar Dānijas nodokļu sistēmu, un jūs atgūsiet savus nodokļus ātri un bez problēmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti