Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vai SMS mārketings būs noderīgs tavam zīmolam? 8 lietas, kas jāņem vērā

Laikmetā, kad tehnoloģiju lietošana pieaug un paplašinās dažādos veidos, nav nekas neparasts, ka arvien vairāk ne tikai privātpersonas, bet arī uzņēmumi adaptē un pielāgo dažādus veidus, kā izmantot tehnoloģijas un mūsdienu ierīces savām biznesa vajadzībām – reklāmai, klientu apkalpošanai, saziņai un citām funkcijām, lai nodrošinātu klientiem pēc iespējas labāku, ātrāku un operatīvāku pakalpojumu sniegšanu.

Ja cilvēki ikdienā izmanto savu viedtālruni vai mobilo telefonu zvaniem, īsziņu sūtīšanai un saņemšanai, internetam un vēl neskaitāmi daudz dažādām darbībām (mūzika, foto, video, aplikācijas), tad arī uzņēmumi cenšas sasniegt savus klientus (potenciālos un esošos), izmantojot šīs iespējas. SMS mārketings ir paredzēts tam, lai uzņēmums spētu maksimāli ērti sazināties ar klientiem un nodrošināt gan to, ka klients saņemt svarīgo informāciju, gan to, ka uzņēmumam tiek veicināta reklāma. SMS mārketings ir veiksmīga iespēja, lai nosūtītu īsu informatīvu ziņojumu vai reklāmas tekstu SMS formātā – maksimāli operatīvi sasniedzot klientu.

Pēc būtības, SMS mārketings rūpējas par to, lai nodrošinātu īsa teksta izveidošanu, sagatavošanu un piegādi klientam (mobilā telefona lietotājam), izmantojot autorizētu pieeju interneta aplikācijai. Respektīvi – ziņas saņēmējs – klients, sūtītājs – uzņēmums.

Šādi SMS ziņojumi pēc mūsdienu mārketinga teorijām un metodēm, tiek vērtēti kā visvairāk mērķi sasniedzošie ziņojumi (starp e-pastiem, paziņojumiem un reklāmām pastkastītē un cita veida informatīvajiem materiāliem). Visbiežāk, saņemot SMS, cilvēks to izlasa uzreiz, neatliekot uz vēlāku laiku, kas nozīmē, ka uzņēmuma sūtītā ziņa tiks izlasīta ātri, turklāt, patiešām tiks izlasīta. E-pastu vēstules nereti krājas pastkastītē vairākas dienas (nedēļas), līdz tiek izlasītas, ņemot vērā, ka tā nav pati būtiskākā informācija, kas nonāk e-pastā (klientam). Līdz ar to, SMS, kas tiek izlasīta tūliņ pēc saņemšanas, sasniedz savus mērķus (informēt) daudz ātrāk un veiksmīgāk.

Tomēr – vai SMS mārketings ir piemērots un tā izmantošana atmaksājas visiem uzņēmumiem un zīmoliem? Pēc būtības, SMS mārketings darbojas vienkārši un būtu piemērots dažāda veida uzņēmumiem. Tādā veidā var nodrošināt informāciju klientiem par precēm, pakalpojumiem un to atlaidēm, jauniem un īpašajiem piedāvājumiem, var informēt par kāda jauna pakalpojuma iespējām vai jaunu produktu piedāvājumiem. Pakalpojumu sniedzēji var šādi, ar SMS palīdzību, informēt klientus par rēķinu maksājumu termiņiem, atgādināt par kavētiem maksājumiem, par izmaiņām pakalpojumā vai pakalpojuma termiņa beigām. Daudzi lielie uzņēmumi jau labu brīdi izmanto SMS mārketingu, lai sasniegtu savus klientus (bankas, apdrošinātāji, mobilie operatori, veikali, interneta veikali, elektroenerģijas uzņēmumi, apsaimniekotāji un tā tālāk), nodrošinot to, ka klientiem ir ērtāka un arī vienkāršāka ikdiena – atgādinājumi par rēķinu termiņiem vai apdrošināšanas polises beigu termiņu ir ļoti noderīgi, ņemot vērā, ka steidzīgajā ikdienā ne visiem izdodas paturēt prātā vajadzīgos datumus un nepalaist garām kārtējos rēķinu maksājumus, kas pēc tam var radīt nepatīkamas sekas (soda procenti utt.).

SMS mārketings nodrošina iespēju starp klientu un pakalpojumu sniedzēju (uzņēmumu) veidot attiecības un paaugstināt klientu lojalitāti. Bieži vien klienti atzīst, ka daudz simpātiskāks viņiem šķiet uzņēmums, kas rūpējas par to, lai klients neaizmirstu svarīgus datumus (rēķiniem), būtu informēts par labākajiem piedāvājumiem un atlaidēm. Pēc būtības, uzņēmums šādi palielina preču un pakalpojumu apgrozījumu, kā arī nodrošina savu peļņu, tomēr, ja šajā laikā, izmantojot SMS mārketingu, iespējams paralēli veidots arī attiecības ar klientiem un rūpēties par viņiem – ieguvēji ir abas puses. Turklāt, uzņēmumam, kas ir tīkams esošajiem klientiem, ir daudz lielākas iespējas piesaistīt jaunus klientus (esošie klienti iesaka uzņēmuma pakalpojumus draugiem, radiem, ģimenes locekļiem utt.).

SMS mārketings praktiski jebkuram uzņēmumam spēj nodrošināt efektīvāku komunikāciju gan ar klientiem, gan sadarbības partneriem un arī ar darbiniekiem, ietaupot gan līdzekļus, gan arī laiku. Turklāt, šis ir ļoti labs veids, kā uzņēmums var veidot savu preču un sava zīmola atpazīstamību plašākai auditorijai. Ar SMS mārketinga palīdzību izdodas sasniegt lielas auditorijas tūliņ un vienlaicīgi, kas ir izdevīgi.

Ar SMS mārketingu iespējams kontrolēt to, kad klients saņems nosūtīto ziņojumu, tā regulējot lietotāju intereses plūsmu, kontrolējot to, lai ziņa patiešām sasniegtu savu mērķi pēc iespējas maksimālāk – ne tikai izlasa, bet arī uztver, saprot un atceras. Sūtot ziņas dažādos laika posmos, uzņēmums spēj kontrolēt to, lai saņēmējs patiešām ziņu uztver – agri rītos un vēlās pēcpusdienās ziņas var tikt tikai izlasītas, bet ne uztverta informācija, kamēr ziņas, kas sūtītas pusdienlaikā vai agrā pēcpusdienā, savu mērķi sasniedz daudz labāk.

Vairāk informācijas – Sales.lv!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties tualetes podu?

Mūsdienās tualetes pods ir ikdienas nepieciešamība, kā arī būtiska vannas istabas dizaina un funkcionalitātes sastāvdaļa. Mēs to izmantojam daudzas reizes dienā, tādēļ tā izvēlei ir liela nozīme mūsu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti