Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vannas istabas remonts - kā plānot un efektīvi realizēt?

Vannas istaba ir telpa, kurā liela daļa cilvēku iesāk un arī pabeidz savu dienu, tādēļ svarīgi, lai tā ir gan funkcionāla, gan vizuāli pievilcīga. Šī iemesla dēļ ikvienai vannas istabai ik pa laikam nepieciešams remonts, kas nodrošinās, ka uzturēties vannas istabā ir patīkami. Tomēr jāņem vērā, ka vannas istabas remonts ir viens no sarežģītākajiem, ja pat ne sarežģītākais no mājokļa telpu remontiem. Arī jūs plānojat drīzumā īstenot vannas istabas remontu? Lai remonta process noritētu bez aizķeršanās un gala rezultāts būtu tieši tāds, kādu vēlaties, tam nepieciešams rūpīgi sagatavoties. Esam apkopojuši padomus, kā plānot un efektīvi realizēt remontu vannas istabā.

Vajadzības un mērķi

Pirmais solis - saprast, kādēļ vēlaties veikt vannas istabas remontu un kādas ir jūsu vajadzības. Šajā sakarā ņemiet vērā visu ģimenes locekļu vajadzības, kopīgi aprunājoties par to, kādu vēlaties redzēt vannas istabu pēc remonta. Piemēram, tad, ja vannas istabā mēdzat uzklāt kosmētiku, iespējams, vēlaties spilgtāku un koncentrētāku apgaismojumu. Savukārt, tad, ja vannas istabu izmanto vairāk nekā 2 cilvēki, iespējams, vēlaties izveidot lielāku vietu uzglabāšanai. Tādā veidā apdomājiet ikviena ģimenes locekļa vajadzības. 

Vannas istabas remonta veids atkarīgs no remonta mērķa, tādēļ, lai spētu to definēt pēc iespējas skaidrāk, apdomājiet sekojošus jautājumus - kāda ir vannas istaba šobrīd un kas ir tas, ko vēlaties mainīt/uzlabot? Ar ko sākt? Ko varēsiet paveikt pašu spēkiem un kur būs nepieciešama speciālistu palīdzība? Būtībā jāsaprot, vai vannas istabā nepieciešams kapitālais remonts vai pietiks vien ar telpas atsvaidzināšanu. 

Vannas istabas remonta budžets

Lai vai kā mēs to nevēlētos atzīt, vairumā gadījumu mūsu iespējas atkarīgas tieši no mums pieejamā budžeta. Turklāt vannas istabas remonts prasa pamatīgu finansiālu ieguldījumu, tādēļ ir svarīgi izplānot budžetu - tas palīdzēs saprast, ko sagaidīt, un nepārtērēties. Jāņem vērā, ka vannas istabas remonta izmaksas galvenokārt atkarīgas no telpas izmēra, izvēlētajām iekārtām, kā arī apdares materiāliem. Protams, varat izvēlēties dārgāko, bet tas ne vienmēr nozīmē labāko, un ir iespējams atrast arī lētākas alternatīvas.

Lai izveidotu budžetu, rīkojieties sekojoši:

  • Apkopojiet plānotos darbus un tiem nepieciešamos rīkus/materiālus.
  • Saprotiet, kuriem darbiem un kādi speciālisti tiks piesaistīti.
  • Veiciet cenu izpēti, apskatot gan klātienes, gan tiešsaistes veikalu piedāvājumu.
  • Veiciet speciālistu cenrāžu izpēti.

Atcerieties - budžetā vajadzētu iekļaut nevis zemākās, bet vidējās cenas, tādējādi varēsiet iegūt pēc iespējas precīzāku aprēķinu. Tāpat atcerieties budžetā ierēķināt vismaz 10-15% papildus, kas noderēs slēptajiem elementiem un neparedzētiem izdevumiem. Ticiet - izmaksas remonta procesā netrūks!

Vannas istabas dizains

Lai izplānotu vannas istabas dizainu, sākumā nepieciešams saprast telpas izmērus un iekārtojumu. Tam varat izmantot papīra lapu un zīmuli, veicot skices un pierakstot mērījumus, vai arī, ja jums ir nepieciešamās prasmes, veicot skices digitāli. Kad ir apzinātas vannas istabas iespējas, varat ķerties pie dizaina ideju apkopošanas. Sāciet ar to, kur novietosiet vannas istabas svarīgākos elementus - veļas mašīnu, vannu vai dušas kabīni, klozetpodu, izlietni, spoguli. Pēc tam apdomājiet vizuālo aspektu - grīdas un sienas flīzes krāsas un rakstus, mēbeles dizainus u.tml.

Lai gūtu iedvesmu, varat apskatīt internetā pieejamos resursus, piemēram, vietnē Pinterest pieejamos attēlus, un izveidot noskaņojuma kolāžu jeb ''moodboard''. Ja neesat drošs par to, ka vannas istabas remonta plānošana ir jūsu spēkos un gala rezultāts būs tāds, kādu esat iedomājies, laba doma ir izmantot interjera dizainera pakalpojumus. Interjera dizaineris izveidos telpas plānu un vizualizāciju atkarībā no jūsu vajadzībām, vēlmēm un redzējuma. 

Materiālu izvēle

Vannas istaba remonts ir iespēja nomainīt materiālus uz kaut ko jaunu, tomēr jāatceras, ka jaunajiem materiāliem vajadzētu būt aktuāliem un funkcionāliem, t.sk. izturīgiem, viegli kopjamiem un ekoloģiskiem. Dažas idejas ar jaunākajiem materiāliem un tehnoloģijām vannas istabās:

  • Iebūvējamas keramikas un akmens masas izlietnes;
  • Piekaramie klozetpodi;
  • Akrila vannas;
  • Glancētas marmora raksta flīzes;
  • Melnas, matētas virsmas un mēbeles.

Šobrīd populāra izvēle vannas istabās ir keramikas flīzes un akmens elementi, jo šie materiāli ir spējīgi kalpot uzticami vairāku gadu garumā un tiem ir minimālas apkopes prasības. Turklāt, tie pieejami ļoti plašā krāsu, faktūru un formu klāstā, tādējādi ir iespējams atrast piemērotus šāda veida materiālus teju ikvienai vannas istabai. 

Profesionāļu nolīgšana un sadarbība

Nevienam nav noslēpums, ka remonta kvalitāti ietekmē ne tikai materiālu, bet arī darba kvalitāte, tādēļ, ja esat ieplānojis paveikt darbus, kurus paša spēkiem nevarat paveikt, ir vērts piesaistīt savas jomas speciālistus, piemēram, interjera dizaineri, santehniķi, būvnieku u.tml. Lai varētu izvēlēties patiešām profesionālus speciālistus, kuri neliktu vilties, veiciet rūpīgu izpēti - apskatiet internetā pieejamos ieteikumus un atsauksmes. Aptaujājiet paziņas/draugus/radiniekus - varbūt kāds no viņiem nesen veicis remontu un ir gatavs padalīties ar uzticama speciālista kontaktiem? Kad esat atradis speciālistu, pirms līguma noslēgšanas ir ļoti svarīgi uzdot visus sev interesējošus jautājumus, kā arī jautāt iepriekšējo darbu piemērus, kas var būt noderīgi, lai pieņemtu gala lēmumu. 

Speciālisti var palīdzēt izvairīties no pamatīgām galvassāpēm un uztraukumiem, kā arī ietaupīt laiku un finanses situācijā, ja darbu nolemsiet paveikt paša spēkiem un tas neizdosies kā plānots, kā rezultātā vannas istabu pēc tam nāksies remontēt atkārtoti. Turklāt, pieredzējis speciālists zinās, kādus rīkus un materiālus izvēlēties un kā prioritizēt darbus, lai vannas istabas remonts būtu pēc iespējas veiksmīgāks.

Biežāk pieļautās kļūdas vannas istabas remontā

Lai vannas istabas remonts izdotos, esiet informēts par biežāk pieļautajām kļūdām, lai varētu no tām izvairīties.

Viss tiek iegādāts ''pēc iespējas lētāk''

Saprotams, ka vannas istabas remonts nav lēts prieks, un remonta procesā var būt vēlme ietaupīt, bet, ja reiz esat nolēmis veikt remontu, dariet to kvalitatīvi, lai jau pēc pavisam neilga laika nenāktos to darīt atkārtoti. Protams, dārgākais nenozīmē labākais, taču tāpat arī ''pēc iespējas lētāk'' nav labākais variants - veiciet rūpīgu izpēti un dodiet priekšroku kvalitātei! 

Netiek veikti mēri

Vannas istabas dizains tiešā veidā atkarīgs no telpas izmēriem, tādēļ, ja netiek veikti visi nepieciešamie mēri, pastāv risks, ka tiks iegādātas mēbeles/elementi, kas nebūs piemēroti konkrētajai telpai. Vai vēl sliktāk - tos nemaz nevarēs nogādāt vannas istabā, jo durvis/logi būs par šauru. Šī iemesla dēļ visi mērījumi jāveic ļoti rūpīgi un tie jāpieraksta dizaina skicē!

Netiek izplānots budžets

Vannas istabas remonts paredz ļoti daudz un dažādas izmaksu pozīcijas, tādējādi budžeta neesamība var novest gan pie tā, ka tiek aizmirsts iegādāties visu nepieciešamo, gan pie pamatīgas pārtērēšanās. Jo detalizētāk un rūpīgāk tiks izplānots budžets, jo lielāka iespēja, ka vannas istabas remonts neievilksies. 

 

Neatkarīgi, vai tiek plānots mazas vai lielas vannas istabas remonts, tas var prasīt pamatīgu finansiālu ieguldījumu, un ne visiem ir pieejams tāds uzkrājums. Latkredits.lv ir uzticams finanšu risinājumu partneris, kas piedāvā tādus finanšu risinājumus kā kredīts remontam, patēriņa kredīts un citi - ienāciet un uzziniet savas iespējas! Tomēr atcerieties, ka ikviens aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ pirms tam rūpīgi izvērtējiet savas iespējas aizdevumu godprātīgi atmaksāt!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti