Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Zaļojoša dārza noslēpums

Ikviens dārznieks arī tveicīgajās vasaras dienās vēlas redzēt koši zaļojošu dārzu. Lai košie dārza toņi mielotu acis, sausajā vasaras periodā augi ir pastāvīgi jālaista. Obligāts augu laistīšanas piederums ir laistīšanas šļūtene. Mūsdienās ir pieejams plašs laistīšanas šļūteņu klāsts, tāpēc pirms iegādes, kā vēsta teiciens, ir vērts nomērīt ne tikai septiņas reizes, bet arī astoto. Jāpārliecinās par šļūtenes diametru, materiālu, toni un galu savienojumu veidu.

 

 

Dažādiem dārziem ir piemērotas atšķirīgas šļūtenes

Veikalos pieejamais inventārs kļūst arvien plašāks: visdažādāko krāsu šļūtenes, dažādi uzgaļi un atribūti. Tomēr nereti pircēji apjūk plašajā piedāvājumā un izvēlas šļūteni, kas viņu saimniecībai nav piemērota. Tāpēc uzmanība jāpievērš šādiem parametriem: šļūtenes tonim, garumam, diametram un savienojuma veidam. Dārza šļūtenes tonim ir lielāka nozīme, nekā varētu domāt. Koši dzeltenās šļūtenes mazāk absorbē saules gaismu, tāpēc tajās esošais ūdens ir patīkami vēss pat tveicīgās dienās. Savukārt tumši zaļās šļūtenes saules gaismu absorbē krietni vairāk. Tās dārznieki izvēlas, ja šļūtene visu dienu atrodas ēnas pusē, kur saule to pārāk neuzkarsē. Dažām šļūtenēm ar krānu savienojamajā galā ir iestrādāts parocīgs pretsaloces aizsargs, kas ļaus izvairīties kā no krāna, tā pašas šļūtenes mehāniska bojājuma. Kvalitatīvas dārza šļūtenes – dažāda garuma, materiāla un toņa – izdevīgi ir iegādāties laistīšanas lietpratēju Maidina.lv interneta vietnē, kur noteikti atradīsiet piemērotāko dārza šļūteni savam dārzam.

Risinājums tūlītējai laistīšanai negaidītā svelmē

Karstā laikā augi jālaista bieži, tāpēc dārza šļūteni var nākties mainīt pat reizi divos gados. Plastmasa un gumija vides iedarbībā ātri zaudē materiāla īpašības, un gadās, ka ieziemotajā šļūtenē ir izveidojies caurums vai laistīšanas pistolei nolūzusi mēlīte. Šādos gadījumos dārznieks steigā skrien uz veikalu un ķer pirmo ieraudzīto šļūteni. Tomēr tādējādi situācija bieži vien tikai pasliktinās, jo, iegādājoties dārza šļūteni, ir jāseko līdzi daudziem parametriem: diametram, uzgaļa veidam un izmēram, savienojumu veidiem un pistoles sprauslas parametriem. Lai zaļojošās dobes glābtu no izkalšanas neparedzētā karstumā, ērti izvēlēties kādu no komplektiem – laistīšanas šļūtene + laistīšanas pistole. Ar šādu komplektu jau tūlīt varēsiet aplaistīt izslāpušos augus.

Svarīga ir dārza šļūtenes ieziemošana

Lai dārza šļūteni varētu izmantot arī nākamajā gadā, tā rūpīgi jāieziemo. Pirmkārt, no šļūtenes jāizlaiž viss palikušais ūdens, tā jāsarullē un jānovieto telpā, kurā ziemas laikā temperatūras stabiņš nenoslīdēs zem nulles. Tādējādi panāksiet, ka šļūtene kalpos vēl ilgi un varēsiet izvairīties no liekiem tēriņiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Ziemas riepas ar radzēm: nozares speciālista viedoklis

Internetā un arī citviet iespējams dzirdēt dažādus viedokļus par radžotām ziemas riepām, taču patiesība, kā vienmēr, ir kaut kur pa vidu – šo riepu izvēle ir atkarīga no autovadītāja ikdien...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti