Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lekcija Rīgas mikrorajonu otrā elpa Kanādas profesores Dr. Saša Cenkova

Kanādas profesores Dr. Saša Cenkovas (Sasha Tsenkova) lekcija par izaicinājumiem un iespējām pilsētas mikrorajonu dzīves kvalitātes uzlabošanā.

29. oktobrī Rīgas Kongresu namā plkst.18 starptautiskās Reinholda Šmēlinga konferences RĪGA 2.0 - mikrorajonu otrā elpa ietvaros būs iespēja noklausīties pasaules atzinību guvušās Kanādas profesores arhitektūras, pilsētplānošanas un ģeogrāfijas zinātņu doktores Dr. Sašas Cenkovas lekciju par izaicinājumiem un iespējām Rīgas mikrorajonu dzīves kvalitātes uzlabošanā. Reģistrēšanās konferencei un lekcijai: www.arhitekts.riga.lv.

"Mikrorajonu funkcionalitātes, dizaina kvalitātes un vides estētikas attīstības iespēju apzināšana un izpēte ir viena no prioritātēm Rīgas arhitektūras kvalitātes saglabāšanā, tāpēc šiem jautājumiem šā gada konferencē vēlamies pievērst īpašu uzmanību. Vēlos aicināt nozares ekspertus, arhitektūras jomas studentus, kā arī apkaimju aktīvistus izmantot iespēju un apmeklēt šo pasākumu – tā mums būs unikāla iespēja satikties, uzklausīt gan vietējo, gan ārvalstu ekspertu viedokli, kā arī diskutēt par Rīgas mikrorajonu vides pievilcības paaugstināšanas iespējām. Īpaši vēlos atzīmēt Dr. Sašas Cenkovas dalību – viņa ir vienīgā starptautiska līmeņa eksperte, kas pētījusi Rīgā pilsētas mikrorajonus, apzinot to problemātiku un identificējot attīstības iespējas," uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis. Konferenci organizē Rīgas pašvaldības aģentūra Rīgas pilsētas arhitekta birojs un SIA Rīgas nami ar Kanādas vēstniecības Latvijā atbalstu. Lekcijā būs nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu un angļu valodā. Lekcijas sākums plkst. 18, tā notiks Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē. Ieeja – bez maksas.

Dr. Saša Cenkova (Sasha Tsenkova) ir plānošanas un starptautiskās attīstības pasniedzēja Kalgari (Kanāda) universitātes Vides dizaina fakultātē. Toronto Universitātē viņa ieguvusi doktora grādu plānošanā un ģeogrāfijā, savukārt Prāgas Tehniskajā universitātē - doktora grādu arhitektūrā. Specializācija – ilgtspējīgas pilsētas, pilsētplānošana un pilsētu attīstības vadība, mājokļu politika un pilsētu attīstības salīdzinošā analīze.

Veicot pētījumus un strādājot Pasaules Bankas, Eiropas Padomes un ANO uzdevumā, Cenkova piedalījusies dažādu mājokļu un pilsētplānošanas projektu īstenošanā vairāk nekā 20 valstīs Centrāleiropā, Austrumeiropā, Latīņamerikā un Centrālajā Āzijā. Viņa publicējusi 25 grāmatas un monogrāfijas par pētījumu rezultātiem, kā arī vairāk nekā 70 rakstus par pilsētvides politiku, pilsētvides atjaunošanu, pilsētu ilgtspējību un mājokļu politiku. Saņēmusi starptautisku atzinību, vairākas prestižas balvas un stipendijas, piemēram, Killam Fellowship stipendiju, Urban Studies Fellowship pilsētas studiju stipendiju, Sasakavas (Sasakawa) stipendiju, Starptautisko miera stipendiju un Britu padomes balvu. Pēdējo 25 gadu laikā viņa lasījusi lekcijas par pilsētu ilgtspējību dažādās universitātēs, bijusi vieslektore Zviedrijā, Skotijā, Latvijā, Nīderlandē, Austrijā un Bulgārijā.

Vairāk informācijas par konferences norisi, programmu, lektoriem u.c. iespējams uzzināt Rīgas pilsētas arhitekta biroja mājas lapā www.arhitekts.riga.lv, kā arī sociālajos tīklos: www.facebook.com/RigasPilsetasArhitekts un www.draugiem.lv/rigaspilsetasarhitekts/, kā arī Rīgas Kongresu nams.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas