Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atklāti nākamie TEDxRiga konferences lektori

Ceturtdien, 16. maijā atklāti, tiek nākamie lektori, kuri uzstāsies otrajā prestižajā TED kustības nacionālā mēroga konferencē_ TEDxRiga. TEDxRiga _notiks Splendid Palace 13. jūnijā un tajā piedalīsies vairāk nekā 20 izcilu Latvijas un ārvalstu runātāju.TEDxRiga konference notiks četrās tematiskajās sesijās - kopā uzstājoties vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektoriem. Kā vieni no bloka Zeme lektoriem būs arhitekte Zaiga un uzņēmējs Māris Gaiļi. Sadaļā Zeme uzstāsies Asoc. profesore un vadošā pētniece LU Medicīnas fakultātē, L'OREAL Latvija Sievietēm zinātnē stipendiāte Una Riekstiņa.

Sesijas Ūdens viena no lektorēm būs politoloģe Vita Matīsa, kuru papildinās režisors Jans Villems van der Boss, kurš Dailes teātrī iestudējis izrādes Spilvencilvēks (2005), Amadejs (2011) un Vējiem līdz (2013). Sesijā Gaiss līdz ar bērnu grāmatas un zinātnes centra Zili brīnumi autoru Aldi Kalniņu uzstāsies radošs krievu dzejnieku un mākslinieku kolektīvs Orbita, kuru darbi veltīti dialogam starp dažādām radožām jomām.

Noslēdzošajā sesijā Uguns uzstāsies Maskavā dzīvojošais, Mgnoveņija Krievijas televīzijas kanālā Lietus (Дождь) un radiostacijas Sudraba lietus (Серебряный дождь) autors Alekss Dubass, kuram pievienosies pavārs, garšu pasaules pazinējs, restorānu īpašnieks un kulinārijas šovu vadītājs Mārtiņš Sirmais. Abiem kungiem, pēdējā sesijā, pievienosies Baiba Rubesa, kura 17 gadus kalpojusi vienā no pasaules top 10 naftas un gāzes uzņēmumiem, Norvēģijas Statoil.

"Šogad konferences tēma ir četri elementi. Tiek uzskatīts, ka visa eksistences pamatā ir četri elementi - Gaiss, Uguns, Ūdens un Zeme. Tie visi - kopā vai atsevišķi  - pilda svarīgus uzdevumus gan dabā, gan mūsos pašos. Lai realizētu savas idejas un sasniegtu mērķus, tos liekam lietā, izvēloties sev tuvāko un spēcīgāko. Kas virza Tevi?," par TEDxRiga 2013 ideju stāsta organizatoru pārstāvis Pāvils Jurjāns.

Konferences oficiālās valodas būs angļu un latviešu valoda. Iepazīties ar konferences norises programmu var mājas lapā tedxriga.com, kur pakāpeniski tiek publicēta arī visa informācija par lektoriem, soli pa solim atklājot TEDxRiga bagātīgo piedāvājumu.

Pieteikšanās biļetēm noslēgsies 1. jūnijā. Savukārt 3. jūnijā notiks izloze, kurā tiks noskaidroti laimīgie, kuriem būs iespēja iegādāties biļetes uz TEDxRiga konferenci. Biļetes cena Ls 50. Pieteikšanās: http://tedxriga.com/tedxriga-2013/


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko