Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Austrālijā no autostāvvietas jumta izglābj ķenguru

****No Melburnas priekšpilsētas iepirkšanās centra autostāvvietas jumta izglābts valabiju šķirnes ķengurs, kurš jau atradies uz autostāvvietas jumta malas un gatavojies nāvējošam lēcienam, ziņo ārzemju mediji.

Mazo valabiju no drošas nāves šķīris tikai viens solis – viņš jau atradies uz Donkasteras priekšpilsētas Westfield iepirkšanās centra autostāvvietas jumta malas, kad dzīvnieku aizsardzības dienesta Wildlife Victoria darbinieki mēģinājuši viņu noķert, vēsta portāls news.com.au. Ja ķengurs nolēktu no 50 m augstā jumta zemē, viņš, visticamāk, nebūtu vairs starp dzīvajiem.

Autostāvvietā lēkājošo ķenguru pamanījuši vietējie iedzīvotāji, kas par noklīdušo dzīvnieku ziņojuši atbildīgajam dienestam. Lai noķertu valabiju, seši Wildlife Victoria darbinieki uz autostāvvietas jumta izvietoja tīklus, cenšoties atturēt dzīvnieku no nolēkšanas no jumta. Vienā brīdī valabijam bijusi izvēle – lēkt no 50 m augstā jumta vai turpināt lēkāt pa autostāvvietu. Dzīvnieks izvēlējies autostāvvietu. Valabijam Wildlife Victoria darbinieki iešāvuši trankvilizatoru, dzīvnieks vēlāk nogādāts patversmē, kur vairākas dienas tiks novērots, bet tad palaists brīvībā.

Lēkājot pa autostāvvietas betona grīdu, valabijs savainojis kājas, taču viņa atveseļošanās izredzes esot labas, skaidroja viens no dienesta darbiniekiem. „Mums palaimējās, ka tas bija valabijs, ja tas būtu (lielais – red.) ķengurs, būtu četras piecas reizes ļaunāk,“ pieļāva dienesta pārstāvis Manfreds Zabinskas. Viņš skaidroja, ka ķenguri, kuri ganās pilsētas parkos, mēdz nonākt šādās dzīvniekiem nepiemērotās vietās, jo viņus sāk dzenāt suņi, kurus pastaigas laikā no saites vaļā palaiž viņu saimnieki. Atrodoties uz jumta malas lielais ķengurs, atšķirībā no valabija, visticamāk, būtu nolēcis zemē, skaidroja M.Zabinskas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko