Ir maldīgs uzskats, ka gaļa ir "smags" ēdiens un grūti sagremojums, patiesībā, gaļas produkti ir viegls ēdiens un tās tauki - augstvērtīgs kvalitātes standarts.
"Gaļa ir ļoti vērtīgs produkts, tajā ir labas un augstvērtīgas uzturvielas, gaļas lietošana uzturā cilvēka organismam nodrošina vajadzīgo olbaltumvielu uzņemšanu, kā arī apgādā organismu ar tik svarīgo vielu- dzelzi," atzīst Andis Bēmanis.
Diētas ārsts informē, ka gaļu īpaši ieteicams lietot sievietēm, jo menstruālā cikla laikā organisms tiek novājināts, tāpēc ir svarīgi uzņemt gaļā esošo hemoglobīnu, minerālvielas, un C grupas vitamīnus.
Spēkam un nepieciešamajam asins daudzumam, ieteicamā dzelzs deva sievietēm ir 15-18 miligrami diennaktī, bet grūtniecēm tas ir īpaši būtiski - 27 miligrami diennakts laikā.