Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dubaija. 48 stundas pilsētā, kurai tik tiešām netrūkst ambīciju

Piektdiena

17.00. Sāciet nedēļas nogali ar kafiju vai ūdenspīpi kafejnīcā Shakespeare & Co, kas atrodas tirdzniecības centrā Jumeirah"s Village Mall. Kafejnīcā ir arī laba ēdienu izvēle, tie tiek pasniegti omulīgā, dzīvojamās istabas stila gaisotnē.

18.00. Sēdieties taksometrā un dodieties izbraucienā pa Šeiha Zajeda ielu — to no abām pusēm ieskauj šķietami bezgalīga debesskrāpju un jaunu ceļamkrānu rinda. Pa kreisi ir Emirātu dvīņu torņi, pa labi — vēl aizvien topošais, bet jau tagad par pasaulē augstāko ēku atzītais Burj Dubai tornis.

19.00. Nogaršojiet agru vakara kokteili bārā 360 pie viesnīcas Jumeirah Beach. No terases paveras krāšņs skats uz tumsā izgaismoto Burj al Arab viesnīcu, kuras siluets atgādina buru.

20.30. Vakariņas kādā no Burj al Arab restorāniem. Šī viesnīca dēvē sevi par labāko pasaulē, un tas ietekmē arī cenas restorānos. Ja nav žēl naudas, laikus rezervējiet galdiņu augšstāva restorānā (Burjalarab.com), taču, par laimi, pilsētā, ir arī krietni lētākas maltīšu vietas.

22.30. Ja pietiek enerģijas arī nakts izklaidei, dodieties uz iepirkšanās, viesnīcu un atpūtas kompleksu Madinat Jumeirah, kurš veidots tradicionālā arābu stilā. Tur ir liela bāru izvēle un naktsklubs Trilogy (Madinatjumeirah.com).

Sestdiena

9.00. Īsa vizīte Dubaijas muzejā, kas izveidots pilsētas vecajā fortā. Muzejs nav liels, taču dod priekšstatu par vietējo dzīvi pirms naftas atklāšanas.

10.00. Brokastis kaimiņos esošajā Basta Art kafejnīcā. Šajā tradicionālajā maltīšu vietā, cita starpā, tiek piedāvāti salāti, sviestmaizes un veselības kokteiļi.

11.00. Paklaiņojiet pa Bastakijas rajona ieliņām — šī ir labākā vieta, lai saprastu, kāda bija Dubaija pirms 60 gadiem. Piestājiet galerijā XVA un apskatiet vietējo mākslinieku darbus. (Xvagallery.com.)

11.30. Ejiet uz jūras līča pusi, šķērsojot audumu tirgu. Kāpiet uz kādas no abrām — mazām, motorizētām laivām, kas izvadā pasažierus pa līci.

12.00. Līča pretējā pusē ir Deiras tirgus. Vispirms sasniegsiet šauras ieliņas, kur tirgotāji piedāvā dažādas garšvielas, tad būs slavenā Zelta pilsēta, kurā skatlogi mirdz no rotaslietu pārpilnības.

13.00. Atkal kāpiet abrā un vēlreiz šķērsojiet līci, tad ejiet pa krastmalu, kamēr sasniedzat kafejnīcu rindu. Laba vieta, lai baudītu vēsu augļu kokteili un arābu uzkodas.

14.30. Pēc itin rosīgā rīta ir laiks atpūsties pludmalē. Nedeļas nogalēs smilšainais krasts mēdz būt ļaužu pilns. Cita alternatīva ir doties uz ūdens atrakciju parku Wild Wadi (Wildwadi.com).

19.30. Dubaija ir kļuvusi par mājvietu lielam pulkam indiešu un pakistāņu viesstrādnieku. Labākā vieta viņu virtuves nogaršošanai ir Satvas rajons. Labs pakistāņu restorāns ir Ravi.

21.30. Dodieties uz Dubai Marine kūrortu, lai baudītu kokteiļus un padejotu pludmales naktsklubā ShoChos vai kādā citā atpūtas vietā turpat blakus. (Dxbmarine.com).

1.30. Šajā agrajā rīta stundā izsalkumu palīdzēs remdēt Al Mallah ieskrietuve, kas atrodas Satvā. Plaša Tuvo Austrumu ēdienu virtuve.

Svētdiena

10.00. Rezervējiet divas stundas mākslīgajā slēpošanas trasē Ski Dubai, kura atrodas iepirkšanās centrā Mall of the Emirates (Skidxb.com).

12.00. Kad esat nokāpuši no slēpēm, laiks izpētīt arī pašu iepirkšanās centru.

14.00. Sātīgas pusdienas libāņu restorānā Karam Beirut, no kura var vērot citus slēpotājus.

16.00. Viesošanās Dubaijā nebūs pilnīga, ja palaidīsiet garām iespēju doties ekskursijā tuksnesī. Vairākums tūrisma firmu piedāvā izbraucienu pa kāpām un vakariņas tuksnesī — diezgan banāli, tomēr gana interesanti, ja negribas veltīt tuksnesim pārāk daudz laika. Drosmīgākie var paši sēsties uz kvadricikliem vai pat izmēģināt snovbordu smiltīs. Parasti ekskursijas beidzas pusdesmitos vakarā.

***

Dubaijas kompānija Nakheel paziņojusi, ka iecerējusi buvēt kilometru augstu debesskrāpi, pārspējot pasaulē augstāko ēku Burj Dubai (818 m), kas arī vēl tikai top

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko