Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupa Ducele izdod savu otro albumu un dodas koncerttūrē pa Latviju

Latviešu populārās tautas mūzikas grupa Ducele šonedēļ izdod savu otro studijas albumu Tā viš' i...2 un sāk koncerttūri pa Latviju.

Jaunajā albumā iekļautas 13 latviešu tautasdziesmu apdares. Ierakstā piedalījušies visi grupas dalībnieki Arnis Veisbārdis (balss, ģitāra), Andris Alviķis (balss, kontrabass, perkusijas, bungas), Artūrs Uškāns (balss, akordeons, kokle, dūdas, stabules, vargāns, mutes ermoņikas) un Mārcis Kalniņš (bandžo, buzuki, ģitāra, balss). Tāpat  ierakstā piedalījušies viesmūziķi Inga Zeile (vijole), Ansis Pavasaris (klarnete). Dziesmas Balta roze ierakstā piedalījušās Tautumeitu dalībnieces Asnate un Aurēlija Rancānes, kā arī dziedātājas Ieva Kerēvica, Aija Vītoliņa – Freimane, Aija Andrejeva, Līga Rīdere, Alise Haijima un vokālās grupas Oranžās meitenes dalībnieces.  Dziesmas Nu ar Dievu, Vidzemē piedalījušies Aigars Grāvers, Ingus Ulmanis, Juris Kaukulis, Mārcis Judzis, Arturs Gruzdiņš, Atis Ieviņš, Ivars Cinkus un vīru kopa Vilki.

Albums ierakstīts Siguldas skaņu studijā un tā producenti ir Mārcis Kalniņš un Andris Alviķis. Dziesmas aranžējuši visi grupas dalībnieki.

"Albuma rakstīšanas laikā tā nosaukums bija Kā i, tā i. Atteicāmies no šī nosaukuma, jo tas izklausās pēc tādas deguna nokāršanas, kas latviešiem tik raksturīga. Gribējām turpināt tēmu, kas bija pirmajā albumā, tāpēc arī palikām pie Tā viš' i 2. Laiki mainās, bet labais un ļaunais vienmēr ir līdzās. Mācēt paraudāt un dzīvot tālāk. Tās ir pārdomu dziesmas, bet pietiekami drastiskas. Jāmāk pasmieties pašiem par sevi dažādās situācijās," stāsta Arnis Veisbārdis.

"Mēs dziedāsim, spēlēsim un runāsimies no visas sirds, tā kā mēs mākam un attiecīgajā mirklī jūtam. Neviens koncerts nekad nav sanācis precīzi tāds pats kā iepriekšējais. Mums ļoti patīk pašiem par sevi iesmiet, kas iepriecina arī klausītājus. Laikam tas nav īpaši raksturīgi mūsdienu Latvijas vidusmēra cilvēkam, taču latvietis izsenis ir mācējis ar drastisku un nerātnu teicienu uzmundrināt, iekniebt un paskubināt. Gaidām ikvienu koncertos, lai viens otru iepriecinātu," piebilst Arnis.

CD pieejams mūzikas salonā Mikrofons t/c Spice otrajā stāvā, kā arī Jāņa Rozes grāmatnīcās un mūzikas veikalos. CD varat pasūtīt arī MicRec mājaslapā.

Savukārt Latvijas koncerttūres ietvaros grupa Ducele uzstāsies 15. februārī Ludzā, 23. februārī Liepājā, 6. martā Rīgā, 8. martā Madonā, 15. martā Kuldīgā, 16. martā Kalnu kultūras namā un 24. martā Alūksnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko