Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunākās ziņas no distanču slēpošanas trasēm

"Trase nedarbojas, internetā ir novecojusi informācija," šādu atbildi izdzirdēju, kad gribēju doties slēpot uz Tukuma puses Jaunūdru mājām un piezvanīju uz norādīto numuru. Tas bija minēts vairākās sniega prieku lapās internetā, kur melns uz balta bija rakstīts, ka trase darbojas. Jaunūdri nav vienīgie.

Vecu ziņu ar nepareizām cenām ir pa pilnam. Piezvanīju slalom.lv vadītājam Mārim Kalējam, lai apjautātos, cik ticamas ir ziņas par distanču trasēm. Viņš atbildēja: "Maz ticamas." Kalnu trasēm vēl ir savas mājaslapas, bet distanču trašu saimniekiem bieži vien tādu nav, un par izmaiņām centralizētajiem portāliem viņi pārāk čakli neziņo. Tad nu zvanīju uz visām trasēm pēc kārtas un uzrāvos gan uz neeksistējošiem numuriem, gan aizsmakušām omītēm, kuras deva savu dēlu - trašu saimnieku - mobilos tālruņu numurus. Par laimi, izdevās sazvanīt arī ņiprus saimniekus, kuri savas trases kopj un rītus sāk ar sliedes izdzīšanu. Viens no omulīgākajiem bija Jauju saimnieks Sandris, tāpēc pērnajā nedēļas nogalē devos uz Pļaviņām.

Jaujās nav slēpju nomas, taču ļoti labas slēpes palienēju pāris kilometru attālajā Mežezerā. Mans lielums bija izķerts, tāpēc nācās braukt ar izmēru lielākiem zābakiem. Slēpes iemēģināju Mežezera trasē. Trases nebija īpaši marķētas, tāpēc sekoju sliedei. Viena veda uz apli turpat pie basketbola groziem un pāri Odzes ezeram, otra - uz meža pusi. Slēpot pāri ezeram nešķita diez cik aizraujoši. Vietējais zinātājs bija ieminējies, ka labākā "špūre" apkaimē ir Cigoriņā. Kādā pagriezienā no tās varot pārkāpt uz Jauju trasi. Tā apgalvoja arī Jaujās sastaptie kungi. Tā arī nepamanīju, kur trases satiekas, un nevajadzēja ar, jo Jauju trase bija perfekta. Ar stāvumiem, nobraucieniem un taisniem "ātrumposmiem". Viens nobrauciens bija tik stāvs, ka attapos horizontāli. Trase lielākoties veda pa piesnigušu mežu, kur vienīgās skaņas bija no kokiem birstošs sniegs. Paldies Dievam, tālumā neskanēja radio ar popsīgu mūziku, ko mēdz dzirdēt, ja distanču trase ierīkota netālu no kalnu trases. Klusumu gan Jaujās šajā nedēļas nogalē nedzirdēsiet, jo 1.martā notiks Jauju maratons 30 km slēpojumā.

Trases ir trīs un piecus kilometrus garas. Lai vakaros izgaismotu pusotra kilometra apli, jāzvana saimniekam 65133013.

***

Kur Rīgā izīrē distanču slēpes

Campo Ls 7 dienā, Burusportā Ls 6 diennaktī, Deglava ielas Fanā Ls 5 diennaktī.

***

Kur vēl slēpot

Pērnajā nedēļas nogalē paslīdēju arī Uzvaras parkā, pirms tam nomā pēc slēpēm biju nostāvējusi 15 minūtes. Tur labāk slēpot agri no rīta vai vēlu vakaros, kad mazāk cilvēku.

Trase darbojas no 10 līdz 21 (inventāru izsniedz līdz 20), 1200 m garā trase vakaros ir apgaismota.

Inventāra noma: Ls 3/h, nākamā stunda Ls 2

Info: 29829452; rigaski.lv

Biķernieki Eizenšteina ielā 2

Darba laiks: 14-22

Inventāra noma: Ls 4,50/h, nākamā stunda + Ls 1,50

Info: 67537245, 27033250; sabi.lv

Golfa laukums Viesturi Jaunmārupē

Inventāra noma: Ls 6/2 h. Tiem, kuri slēpo ar savām slēpēm, jāmaksā par trases izmantošanu Ls 2/2 h.

Info: 29219699; golfsviesturi.lv

Mežinieki Alūksnē

Mežā izveidoti vairāki apļi 1-7,5 km gari, trases izgaismo otrdienās un ceturtdienās. Info: 29273114; aluksne.lv/rajons/. Šīs nedēļas nogalē Alūksnē notiek Tautas slēpojums.

Zilie kalni Ogres rajonā

Dabas parka teritorijā izveidoti trīs apļi: veterānu aplis - 3 km, slidsoļa - 4 km, klasiskais - 5 km.

Info: 28354945; karte skatāma izturiba.lv

Priekuļi Cēsu rajonā

Vairākas trases 1-10 km garas, 2,5 km ir no mākslīgā sniega, apgaismojums tikai darbdienās, noma jāpiesaka iepriekš.

Info: 29110053; olimpiskaiscentrs.cesis.lv

Lejas Jozumi Madonas rajona Aronā

Saimnieks regulāri kopj 3,5 km garo trasi, kur iespējams slēpot slidsolī un klasiskajā, ir neliela slēpju noma. Info: 29474991

Līgatnes dabas takās var slēpot ar savām slēpēm 5 km maršrutu, kas faktiski ir asfaltēta ceļa mala. Ieejas maksa pieaugušajiem Ls 1; skolēniem, studentiem, pensionāriem - Ls 0,50.

Info: 64153313

Ciriša ezera trase Aglonā darbojas, ja iepriekš piesakās, tad viesu māja Cakuli izdzen sliedi. Var iznomāt 10 pārus slēpju. Info: 29194362. Līdzīgi ar Andrēnkalniem Cēsu rajonā, kur ir daudz sniega un seši pāri slēpju. Slēpju noma maksā Ls 4 dienā. Info: 29411704

Distanču slēpošana un noma ir arī Lido kalnā (3 km pa mežu un atklātām vietām), Reiņa trasē (1 km atklātā vietā ar skatu uz šoseju.), Mežezerā (1,5 km gar Odzes ezeru un pāri tam, otra trase ir garāka un mežaināka. Mežezerā ir plaša noma, kurā var noīrēt slēpes arī līdzņemšanai un slēpot savos mežos), Gaiziņā (Golgāta kalnā 3 km apkārt Gaiziņam ar nelieliem iebraucieniem mežā), Briežkalnā (trase ap 3 km atklātā vietā), Cigoriņā (2 km mežainā apvidū).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko