Visvienkāršākā metode - artišoku vāra sālsūdenī, pievienojot mazliet citrona. Var darīt arī tā, ka starp lapām (zvīņām) iesprauž ķiploka daiviņas. Vāra apmēram 40 minūtes. Artišokus var arī grilēt, cept un tvaicēt. Lai pārbaudītu, vai artišoks ir gatavs, turot to tīrā virtuves dvielītī, mēģina izraut kādu no dārzeņa vidus lapām. Artišoks būs gatavs, ja lapiņa izrausies viegli. Ja artišokus nolemts pasniegt aukstus, tos iemet aukstā ūdenī, jo siltumā tie kļūst vēl mīkstāki.
Kad artišoku izņem no ūdens, to apgriež ar nogrieztajām lapām uz leju, lai iztek ūdens.
Izņem lapu centrālo daļu, ar tējkaroti izdobj serdes "bārdu". Starp viduča lapiņām ir tādas kā stīgas, kā sari. Ja tās tiek rīklē, tad skrāpē un aizrīšanās garantēta. Artišoka izdobšana ir atbildīgs uzdevums.
Kad artišoks pasniegts, jānorauj atsevišķi katra lapiņa, jāiemērc mērcē (rīkojas gluži kā ar čipsiem) un nosūkā, vienlaikus arī no lapas ar zobiem izspiežot ēdamo daļu. Artišoka lapiņas pasniedz ar dažādām mērcēm.
Pasniedzot artišokus, ēdējus jānodrošina ar salvetēm un roku mazgājamajām bļodiņām.