Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kristaps Ceplis: Pirmie iespaidi

Siltais laiks, pārvākšanās "karstums" un daudzās brīvdienas ir bijis galvenais iemesls, kāpēc esmu tik ilgli klusējis, taču šis laiks vienlaikus ir ļāvis izbaudīt pirmos iespaidus par to, kā ir dzīvot manā koka paneļu mājā.

Pati svarīgākā atziņa ir tāda, ka dzīvot savā mājā ir forši!!! Es godīgi vēl pirms neilga laika necerēju, ka man kādreiz būs sava un gana plaša māja, taču nu tā ir realitāte.

Tātad uz šo brīdi mājā ir pabeigta iekšējā apdare, funkcionē kanalizācija, tiek montētas lampas un pamazām iekārtotas istabas. Pirmajās dienās ūdens apgāde darbojās daļēji manuālā režīmā, kas nozīmē, ka sūknis pirms katras ūdens ņemšanas reizes bija jāieslēdz ar roku. Nu jau vienu diennakti ir pievienota automātika un sūknis ieslēdzas tiklīdz ir atgriezts krāns. Tiesa pagaidām vēl mājā nav nevienas izlietnes (līdz šīs dienas vakaram situācijai ir jāmainās) tāpēc ūdens tiek liets bļodās un izliets podā, bet tās ir tikai īslaicīgas neērtības. Nav vēl arī vannas un nav arī siltā ūdens, taču arī šīs nepilnības iecerēts novērst pavisam drīz. Toties ar pilnu jaudu darbojas trauku mazgājamā mašīna, kas ļoti atvieglo sūro ikdienu.

Lielākās galvassāpes patlaban sagādā mantu novietošanas iespējas - mēbeles ir baigi dārgas un reti kad sakarīgas. Ir iecere pašam uzmeistarot plauktus, tomēr tas tik ātri nevedas, tāpēc šis tas tomēr būs jāpērk. Arī virtuve joprojām atgādina dzīvojamās istabas paplašinājumu - nav ne plīts, ne krāsns, ne izlietnes. Ēst gatavojam ugunskurā vai radinieku aizlienētā karstā gaisa krāsniņā, kurā pagatavot var diezgan daudz, tomēr ērti tas nav.

Tiem, kuri teica, ka koka paneļu mājas nav pašas klusākās izrādījusies taisnība - ja līdzcilvēki uzvedās skaļi to labi dzird blakus istabās, taču man, kurš visu mūžu dzīvojis daudzdzīvokļu paneļu mājā tāpat šķiet, ka skaņa nav tik traģiska un domāju, ka īsā laikā iemācīsimies sadzīvot tā, lai viens otru ar decibeliem netraucētu. Turklāt pozitīvi ir tas, ka no ārpuses skaņa nemaz nelaužas mājā! Katrā gadījumā esmu pamierināts, ka miegs mājā ir ļoti labs un murgi netraucē.

Ārkārtīgi patīk dēļu grīda! Uz šīs grīdas neredz netīrumus, tā labi iekļaujas telpā ir ērti kopjama un es galvenokārt pa māju staigāju basām kājām. Protams, nesot mēbeles un vienkārši dzīvojot vietām ir jau iemītas bedrītes, taču tas mani neuztrauc. Ja kāds ir dilemmas priekšā kādu grīdu ieklāt es balsoju par dēļiem!

Vienā no blogiem es minēju, ka grasos pats taisīt galda virsmu un ko tur vēl virtuvē, taču nu esmu ievadījis sarunas ar virtuves meistaru par nepieciešamību radīt manai virtuvei darba stūrīti - virsmu ar iebūvētu izlietni un plīts virsmu, cepeškrāsni, atvilknēm un pāris skapīšiem. Jo ēst vajag jau tagad, bet maniem ekspermentiem vajadzēs ļoti ilgu laiku. Plauktus katliem un šķīvjiem gan taisīšu pats :)

Paralēli vēl notiek apokārtnes labiekārtošanas darbi, par kuriem ko vairāk varētu pateikt citā ierakstā, vienīgi gribu pieminēt, ka māja šobrīd atrodas it kā uz salas, kurai apkārt ir kultivēts lauks, kas apgrūtina nokļūšanau iekšā un izkļūšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko