Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kustību prieks kā dzīvesveids: Inguna Minusa stāsta par savu volejbola skolu

Sporta žurnālists Armands Sametis Dienas viesistabā iztaujāja Eiropas čempioni pludmales volejbolā Ingunu Minusu gan par pašas sportistes profesionālajām iecerēm, gan par šobrīdējo sirds darbu, kurā iesaistījusies arī viņas māsa Ilze Minusa.

“Patiesi vēlamies, lai veselīgu bērnu būtu vairāk, lai viņi mazāk sēdētu pie televizora un datora, lai fiziskās aktivitātes kļūtu par dzīves nepieciešamību,” stāsta I. Minusa par savu nesen izveidotās volejbola skolas ideju.

I. Minusa uzskata, ka dzīvē viss notiek īstajā laikā. Daudzi bērni un jaunieši ir izteikuši vēlēšanos spēlēt volejbolu, bet pārsvarā tiek piedāvātas iespējas nodarboties ar futbolu, basketbolu. “Kad Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā piedāvāja telpas volejbola treniņiem, tikai nebija, kas tos vada, teicu māsai, ka piedāvājumu nevar palaist garām – radījām volejbola skolu,” atklāj Ilze, kas pati aktīvi spēlē tenisu.

I. Minusa ir 10 kārtēja Latvijas čempione pludmales volejbolā un trīskārtēja čempione klasiskajā volejbolā, atradusi domubiedrus, profesionālus trenerus, kas piekrituši nodarboties gan ar bērniem no sešiem līdz 10 gadiem, gan padsmitniekiem, un, kā viņa atzīst, tas šobrīd ir prieka darbs, bet darīts lielu atbildību.

“Sapratu, ka ir vēl viena brīva niša – aktīvi izkustēties. Nodarboties ar amatiersportu vēlas sievietes vecumā no 18 līdz pat 40 gadiem, jo uz izsludināto atklāto treniņu atnāca ap 40 interesentes un ne mazāk nākamajā reizē pēc nedēļas,” prieku neslēpj Inguna. Šobrīd izveidotas jau trīs grupas, katrā ap 20 dalībnieku, tāpat viena puišu grupa.

I. Minusa uzsver, ka viņas mērķis ir maziem atklāt kustību prieku, bet lieliem radīt iespēju turpināt sportot.

“Manuprāt, ir kļūda, ja jau no mazotnes sāk ar kāda sporta veida specializāciju, treniņus uztver kā smagu darbu. Pierādījies - jo ātrāk uzsāk nopietnus treniņus konkrētā sporta veidā, jo ātrāk iestājas apnikums un vēlme izbeigt sportista gaitas, “ atklāj Inguna, tādēļ viņas volejbola skolā pašiem mazākajiem nodarbības sāk ar rotaļām, attīsta kustību dažādību, palīdz apgūt koordināciju, lai pēc tam var spēlēt gan volejbolu, gan futbolu, gan basketbolu utt. Viņasprāt, tikai pēc desmit gadu vecuma var atklāties, kurā sporta veidā bērnam ir lielākas spējas un talants.

Tāpat I. Minusa atzīst, ka sporta spēles no nulles var apgūt arī pēc 20 gadiem, bet, ja mērķis nav veidot nopietnu sportistes karjeru, bet ir vēlme sanākt kopā, lai pačalotu, izvingrinātu savu ķermeni un, ja vēl palīdz treneris, tad uz treniņu daudzas nāk ar prieku.

Treneri strādājot aizrautīgi, par to liecina fakts, ka interese nevienam nav zudusi, bet tikai pieaugusi, daudziem pat radušies nopietni mērķi.

“Man pašai treneris līdz volejbola spēlēšanai lika gaidīt gadu. Pirms tam bija jāapgūst citu sporta veidu iemaņas, toties tas radīja vēl lielāku vēlmi spēlēt tieši volejbolu. Joprojām patīk spēlēt arī tenisu, basketbolu. Kustība rada enerģiju, un tas ir mans dzīvesveids,” stāsta Inguna. Savā volejbola skolas praksē viņa iecerējusi izmantot arī gūto pieredzi ASV, jo piedalījusies Starpautiskās Olimpiskās komitejas organizētajos teorētiskajos un praktiskajos kursos.

Bet jau šobrīd Minusas Volejbola skolā bērni ne tikai divas reizes nedēļā apgūst klasiskā volejbola tehniku, bet var arī peldēt. Vēl viens no Ingunas mērķiem ir dot iespēju dažādībai un trenēties jebkuram, tādēļ maksa par nodarbībām mēnesī ir tikai 30 latu.

“Par pirmajiem trim treniņiem nav jāmaksā, lai var apskatīties, pavērot un tad secināt, vai vēlas atnākt šurp vēlreiz,” stāsta I. Minusa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko