Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji par filmu Pilsēta pie upes

Trešdien, 22. janvārī, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta filma Pilsēta pie upes.

Ansim ir nevainīga profesija - daiļkrāsotājs, un viņš ir pieprasīts pie visām varām, kas nomainās īsā laika posmā pagājušā gadsimta 30. gadu beigās. Patosa pilnos ulmaņlaikus nomaina skarbie komunistu, tad nacistu režīmi... Viņa iecerētā ir ebreju meitene Zisla, taču jaunās sievietes tēvs liek mīlai šķēršļus. Sagadās tā, ka šajā laikā Anša dzīvē uzrodas arī glītā latviete Naiga. Starp trīs varām, kas sabradā Anša pilsētu, divām sievietēm, kas plosa viņa sirdi, iespējama tikai viena izvēle.Vairāk par filmu uzzini kinoteātra mājaslapā.

Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no 17. janvāra.

Ar kinokritiķes Ditas Rietumas vērtējumu par filmu var iepazīties, klikšķinot šeit .

Ilzes Auzānes interviju ar filmas galveno varoni Ansi, aktieri Dāvi Suhareviski, var lasīt, klikšķinot šeit.

Piedāvājam arī iespēju iepazīties ar 10 interesantiem faktiem par filmu.

Visbeidzot, Kristīnes Matīsas recenziju par filmu var izlasīt Dienas mājaslapā.

Laikraksta Diena skatītāju atsauksmes par filmu Pilsēta pie upes


Paldies par iespēju noskatīties šo lielisko filmu! Tā bija dziļi izjusts un aizraujošs stāsts ar humora noti par cilvēku, viņa jūtām un domām Latvijas 20.gs. vēstures līkločos. Ļoti skaista filma, kas spēj ar vieglumu pastāstīt par smagām lietām.

Elita Kriķe


Ļoti sirsnīgi atspoguļoti traģiskie notikumi mūsu tautas vēsturē. Gaiša filma, neskatoties uz cilvēku dzīves traģēdijām.

Ilze Kristuka


Stāsts par to, kā palikt cilvēcīgam, kad nav neviena padoma, kad neviens nezina, kas notiks rīt, kā arī nav zināms, kurš draugs uzgriezīs muguru, bet kurš paliks.

Alvīne Ivanova


Visgrūtākais ir dzīvot pārmaiņu laikos. Filmā attēloto varoņu liktenis ir neapskaužams, jo jāpakļaujas dažādām varām un vēl jātiek galā ar to radītajām sekām.

Agnija Briedīte


Smaga filma. Nav izklaide.

Juris Balodis


Paldies par filmu. Vēlreiz cauri vēstures griežiem, cilvēku neziņai, maldiem. Bet pa vidu cilvēciskums. Parodijas elementi atviegloja skatīšanos, pretējā gadījumā, smagi... Vara ir nežēlīga. Paldies.

Anna Krūze


Ir labi, ka par Latvijas vēsturi tiek veidotas filmas. Bija interesanti.

Dace Dzirne


Kinofilmā Ansim bija daudz krāsu, bet tā baltā tika viņa dvēselei. Filma – skaista un skarba savā trauslumā.

Zane Sniedziņa


Ļoti iespaidīga filma – brīnišķīga režija, aktieri. Saturs liek pārdomāt tik nesenās pagātnes notikumus.

Sigita Jansone


Zinot, ka filma tapusi pēc grāmatas, kuras darbība norisinās manā dzimtajā pusē un vietām arī redzēt skatus no tās, mazliet cits skats uz filmu. Interesanta, pat jautra filma, citāds skats uz drūmo kara tēmu, par "mazo" cilvēku dzīvi un tādām ikdienas problēmām, kā izpatikšanu meitenēm. Grūti ar divām sievietēm vienlaikus. Talantīgs puisis. Filmā sabalansēts gan prieks, gan bēdas.

Santa Balaša


Filma lieliski atklāj nabadzīgo latviešu dzīvi, kad bija pakļauti divām varām, kuru laikā cilvēkiem nācās atteikties no saviem sapņiem un talantiem.

Liene Brīvlauka


Ļoti laba filma, ko vajadzētu redzēt katram. Emocionāls un veiksmīgs ironisks skatījums. Šķiet, ka skatījos dokumentālu filmu. Paldies!

Linda Liepa


Manuprāt, izcila filma, kas aizgrāba, saviļņoja, iepriecināja un saraudināja. Lika aizdomāties. Paldies par veselu emocionālo ceļojumu pagātnē un sevī pašā.

Ieva Baranova


Laba filma! Lieliski piemēroti aktieri – katrs ļoti atbilstošs savai lomai – visiem noticēju! Filma bagāta ar dažādām emocijām – no smiekliem līdz asarām! Vizuāli baudāma filma! Paldies!

Aivita Taube


Lieliska filma par to, kā mainoties varām to izdzīvo parastais cilvēks. Drāma ar ļoti izcilu humora pieskaņu. Pēdējā laika labākā latviešu filma.

Jānis Polis


Filma ļoti patika. Iespaidīga, laba aktierspēle.

Aivars Jansons


Galvenais varonis par spīti grūtajiem pārmaiņu laikiem spēja saglabāt savu personību, nelocījās raksturā līdzi varām.

Gunta Pole


Režisoram taisnība – zinām Vadoņa laiku,  krievu ienākšanas brīžus, bet nezinām, kā parastais latvietis starp visiem šiem notikumiem jutās. Filmas stāsts veidots kā mazas mozaīkas, no mazpilsētas māldera skatpunkta. Emocionāli iedarbīga filma. Paldies aktieriem, režisoram.

Māra Ruva


Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

 

Top komentāri

glābējs
g
Filma liek padomāt..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko