Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Majoru slidotavā slidotāju tik, lai mierīgi atpūstos

Uz Majoru slidotavu dodos pagājušās sestdienas vakarā. Jau ārpusē vēroju, ka cilvēku nav daudz. Pārsvarā bērni un ģimenes ar bērniem. Majoru slidotavu nevar nepamanīt, jo tā - tieši blakus dzelzceļam - vakarā apgaismota, slidotavas laukumu sedz jumts, bet malas atklātas. Slidotavas laukumam apeju apkārt, tad līdz ar dažiem citiem interesentiem eju iekšā.

"Labvakar! Gribētu paslidot," saku administratorei. Nepieciešamas arī slidas. Ejam uz blakus telpu. Kāds pirms manis kā savējais starp daudzajām slidām sev vēlamās izvēlās pats. Bet mēs ar administratori draudzīgi ieejam telpā un izvēlamies vienu izmēru lielākas. "Par lielu nebūs," viņa saka. Kopā par slidām un ledu samaksāju trīs latus.

Arī siltumam

Pa gaiteni uz priekšu, garām karstās vaniļas, šokolādes un citu kraukšķu automātam, tad ūdens automātam soļoju uz ģērbtuvēm. Tur daži jau pošas uz ledu. Kāds tēvs, mazliet audzinot, pieskata savējos - vai slidas pareizi aizsietas. Pārliecinājies un uzvilcis mazajiem cimdus, dodas uz laukumu. Ģērbtuves kā jau ģērbtuves ledus hallēs - somas un zābakus nekur ieslēgt nevar. Zābakus gan visi droši atstāj turpat, arī tukšās sulas pakas un izlietotās karstās šokolādes glāzes. Somu neatstāju, ņemu līdzi. Pusapgaismotā, lirisku, mazliet saldenu melodiju noskaņās hokejam piemērotā laukumā ir mierīga rosība. Brīvdienu elpā pārsvarā slido ģimenes. Atstāju savu somu tribīnēs, laiku pa laikam atskatos, bet pārliecībā, ka tas ir droši, dodos iekarot ledu.

Ledus vietām noslidots

Pirmie soļi izdodas pārsteidzīgi viegli un gaisīgi, šķiet, ka ledus tikko notīrīts. Bet nē, vietām pamatīgi noslidots. Tad izdodas atrast trasi, kur pūlis to mazāk skāris. Patiesībā, lielais švīkājums netraucē, slīdēšana ir bez aizķeres, bet vidus, kur ledus vairāk neskarts, dod drošības sajūtu. Tāpēc azartiskākie un piruešu cienītāji ieņēmuši laukuma vidu, kur ledus kvalitatīvāks un griezties piruetēs var daudz drošāk. Neviens neslido pārgalvīgi vai pašnāvnieciski pretējā virzienā, tikai kāds mazais pārdroši ar pingvīnu nošļūc gar pašu degunu. Kāda ģimene sadevusies rokās un smiedamies laiž apli pa aplim. Šķiet, bez klupšanas neiztikt nevienam, bet ātri pieceļas un ir atkal uz trases. Slidošanas laukumā skolas gaisotne - kāds laiku pa laikam slīdēšanas stilā izmēģina ko jaunu. Dažus tādus apļus izlaižu arī es pa pašu laukuma vidu. Ātrums. Bet lielākam adrenalīnam daži uzspēlē ķerenes. Tribīnēs skatītāju nav daudz, savējie gaida savējos un malko silto dzērienu. Ārā nakts, caurspīdīgs jumts un izgaismota slidotava... Romantika, ko daudzi steidz baudīt. Bet elektroniskais pulkstenis skaita minūtes, laiks nestāv uz vietas... Slidošana pavadīta mierīgā atmosfērā.

Laiki ir mainīgi

Ģērbtuvēs daži zābaku pāri un kāda cita ģimene mazajiem atkal sakārto slidas. Slidotāju ne daudz, ne maz, tik, cik vajag, lai mierīgi atpūstos. "Paldies!" saku administratorei. "Nolieciet slidas tur," viņa saka. "Kā jūs strādājat?" jautāju. "Labāk zvanīt vai meklēt informāciju internetā, jo laiki ir mainīgi," viņa atbild. "Laimīgu jauno gadu!" un esmu prom.

***

Slidotava

Majoru sporta laukuma slidotava Rīgas ielā 1

Ledus pieaugušajiem Ls 2 stundā, skolēniem Ls 1, mazajiem Ls 0,50 santīmi, slidu īre - Ls 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko