Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Marta sākumā Austrasdienu pasākumi notiks Rīgā un Liepājā

Tradicionālie Austrasdienu koncerti šogad tiks rīkoti divās Latvijas pilsētās – plaša svinību programma iecerēta Liepājā, savukārt Rīgā koncerti notiks 8.martā plkst.19.00 un 9.martā plkst.17.00 Čaka Zvaigžņu klubā, Čaka ielā 109.

Šogad festivāla Austrasdienas koncerti plašākai publikai skanēs Liepājā, kur Austra Pumpure jau vairāk kā 30 gadu ikdienā strādā ar ģitāras pulciņa audzēkņiem.

Sestdien, 2. martā plkst. 15.00 koncerts tiks rīkots Liepājas Bērnu un jaunatnes centra Vaduguns zālē, kur Austra un austrasbērni dziedās gan Imanta Kalniņa, gan pašu austrasbērnu radītās dziesmas. Ar vairākām dziesmām īpaši tiks pieminēts aizsaulē aizgājušais liepājnieks – dzejnieks Olafs Gūtmanis. Koncertā piedalīsies gan tagadējie Austras audzēkņi, gan arī pieredzes bagātie austrasbērni – liepājnieki: Uldis Ozols, Zanda Štrausa, Kristaps Sudmalis, kā arī austrasbērni no Rīgas – Anta Eņģele, Andris Mičulis, Ēriks Pozemkovskis, Uldis Kākulis, Antra Prokofjeva un citi. Pasākumā piedalīsies un ar austrasbērniem kopā dziedās arī Guntas Vites vadītais jauniešu koris Liedags. Ceļu uz festivālu mēros ģitāristu ansamblis no Cesvaines austrasbērna Vitas Krūmiņas vadībā.

Sestdienas vakarā plkst. 19.00 uz koncertu neformālā gaisotnē Liepājā aicinās Vislatvijas dziesminieku saieta atjaunošanas idejas autors, dziesminieks Uldis Kākulis kafejnīcā Darbnīca, Lielā ielā 8.

Svētdien, 3. martā plkst. 13.00 Austras un austrasbērnu sadziedāšanās Liepājā Tautasdziesmu koncertā folkloras centrā Namīns.

Savukārt Rīgas koncertos tiks dziedātas Imanta Kalniņa dziesmas ar O.Gūtmaņa un Vika vārdiem, protams, skanēs neiztrūkstošās austrasbērnu zināmās un jaunās dziesmas, bet vajadzīgās patriotisma sajūtas tiks veidotas kopīgi dziedātajās latviešu tautas dziesmās. Abu galvaspilsētas koncertu programma būs atšķirīga, sola organizatori.

Austrasdienas jau kopš astoņdesmito gadu sākuma kopā pulcē tautā iemīļotās mākslinieces Austras Pumpures audzēkņus, latviešu dziesminiekus, Austras domubiedrus un talanta pielūdzējus, draugus un klausītājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko