Festivāls iecerēts kā vīnmīļu un gardēžu svētki ar vīnu un šampaniešu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu. Festivāla meistarklasēs, degustācijās un vakariņās varēs iemalkot un nobaudīt vairāk nekā simts šampaniešu un dzirkstošo vīnu vienuviet, izglītoties pasaules un vietējo vīnu ekspertu vadībā, bet vakariņās testēt vīnziņu mākslu, saprecinot ēdienu ar vīnu.
Festivālu 9.martā atklās Lielā Burbuļu parāde, kurā apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai būs pieejami vairāk nekā 80 šampanieši, kā arī 60 augstākās kvalitātes dzirkstošie vīni (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco un citi).
Burbuļu parāde tiks organizēta pēc Eiropā tik ierastā t.s. walk-around degustāciju principa – viesiem būs iespēja apstaigāt visus parādes dalībniekus – vīna importētājus un ražotājus, nodegustēt un malkot pilnīgu visus šampaniešus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, uzzināt daudz jauna par šampaniešu un dzirkstošo vīnu pasauli, kā arī nogaršot Māra Jansona, BIBLIOTĒKA N°1 restorāna šefpavāra, īpaši Burbuļu parādei gatavotās uzkodas.
10.martā festivāls turpināsies ar Vintage & Prestige un Vīnu pasaules šedevriem – prestižo šampaniešu un pasaules cēlo vīnu meistarklasēm un degustācijām vadošā Eiropas vīnu eksperta un prestižā vīnzinību titula Master of Wine īpašnieka Tima Vaildmena vadībā.
Festivāla noslēgumā 10.marta vakarā vīna cienītājiem būs unikāla iespēja piedalīties Eat. Drink. Vote meistarklasē, kurā būs iespējams nobaudīt M.Jansona gatavotās četru ēdienu vakariņas, kombinējot tās ar triju labāko Latvijas vīnziņu – Raimonda Tomsona (restorāns Vincents), Jāņa Kaļķa (Hotel Jūrmala SPA) un Jāņa Gaiļa (BIBLIOTĒKA N°1 restorāns) – prasmi pieskaņot vakariņām izcilus vīnus no visas pasaules.
Festivāla norises vieta: restorāns BIBLIOTĒKA N°1, kas atrodas Tērbatas ielā 2, Rīgā. Burbuļu parādes ieejas kartes iespējams iegādāties www.rigawinechampagne.lv, www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa kasēs.