Festivāls jau piekto gadu pēc kārtas pulcēs Austrumu pavārmākslas cienītājus, piedāvājot pikantā ēdiena – karija – visplašākās variācijas vairāku Latvijas uzņēmumu un organizāciju komandu izpildījumā.
Komandu pagatavotos ēdienus pēc garšas, asuma un radošā lidojuma vērtēs populārā TV raidījuma Glābējkomanda Cepums vadītājs un pavārs Lauris Aleksejevs, Viļņas restorāna SUE’S INDIAN RAJA īpašnieks Rajs Čaudharijs un bijusī LTKL valdes priekšsēdētāja, uzņēmēja, senioru ciemata Graudi īpašniece Anita Kalēja. Pasākumu apmeklēs LTKL valdes priekšsēdētājs Kamerons G. Grīvzs, LTKL valdes loceklis un advokāts Jānis Loze, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis un citi uzņēmēji no banku, ēdināšanas, tūrisma un konsultāciju sektora.
Karijs ir indiešu nacionālais ēdiens, kas kļuvis par Lielbritānijas virtuves neatņemamu sastāvdaļu. Karija pagatavošanai nav vienotas receptes, taču galvenais, lai ēdiena sastāvā ir kurkuma, koriandrs un ķimenes, un to parasti gatavo, sautējot cūkas, liellopu, putnu gaļu vai jūras produktus asā mērcē un piedevās izmantojot tvaicētus rīsus.
Interesanti fakti par kariju:
Senākā recepte, kura visvairāk līdzinās mūsdienu karijam atrasta kādreizējā Babilonijas teritorijā un tiek datēta ar 1700. gadu pirms Kristus.
Pirmais karija pulveris tirdzniecībā parādījās aptuveni 1780. gadā.
Londonā ir vairāk indiešu restorānu, nekā Bombejā un Deli kopā.
Karija sastāvā esošās garšvielas ir dabiski pretsāpju un pretiekaisuma līdzekļi.
Pasākums notiks no plkst. 18:30 – 21:30 Radisson Blu Hotel Elizabete.