Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Rabarberi ēdami līdz Jāņiem

Pēc Jāņiem rabarberos lielā daudzumā būs skābeņskābe, kas nebūt nav labākais organismam. Pašreiz jaunajos rabarberos ir samērā maz skābeņskābes, bet ir daudz citu organisku skābju (2,5 %) - ābolskābe, vīnskābe, dzintarskābe. Tās ir labas organiskās skābes, kas aktivizē vielmaiņu un veicina taukaudu noārdi.

Svaigu rabarberu reti kurš var ieēst - tas ir par skābu, par stipru, par sulīgu. Kad rabarberus ilgi vāra, zūd visi vitamīni, kas ir rabarberos, bet organiskās skābes, minerālvielas un mikroelementi saglabājas. Ja savāra smalki sasmalcinātas rabarberu lapas kopā ar skābenēm, iznāk ļoti garšīga zupa. To var ēst gan karstu, gan arī aukstu. Zupai var pievienot grūbas, putraimus, auzu pārslas. Katrs to gatavo pēc savas gaumes - ar liesu gaļu vai veģetāro variantu. Kad zupa gatava, piegriež olu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko