Svaigu rabarberu reti kurš var ieēst - tas ir par skābu, par stipru, par sulīgu. Kad rabarberus ilgi vāra, zūd visi vitamīni, kas ir rabarberos, bet organiskās skābes, minerālvielas un mikroelementi saglabājas. Ja savāra smalki sasmalcinātas rabarberu lapas kopā ar skābenēm, iznāk ļoti garšīga zupa. To var ēst gan karstu, gan arī aukstu. Zupai var pievienot grūbas, putraimus, auzu pārslas. Katrs to gatavo pēc savas gaumes - ar liesu gaļu vai veģetāro variantu. Kad zupa gatava, piegriež olu.
Rabarberi ēdami līdz Jāņiem
Pēc Jāņiem rabarberos lielā daudzumā būs skābeņskābe, kas nebūt nav labākais organismam. Pašreiz jaunajos rabarberos ir samērā maz skābeņskābes, bet ir daudz citu organisku skābju (2,5 %) - ābolskābe, vīnskābe, dzintarskābe. Tās ir labas organiskās skābes, kas aktivizē vielmaiņu un veicina taukaudu noārdi.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.