Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vīrieši čiepj sieviešu kosmētiku

Arvien vairāk britu vīriešu lieto savas sievas vai draudzenes kosmētiku, raksta laikraksts The Daily Telegraph. No 2000 aptaujāto vairāk nekā trešdaļa atzina, ka aizņemas no savas partneres dažādus skaistumkopšanas līdzekļus, lai izskatītos labāk. Taču vairāk nekā trešdaļa to no viņām slēpj. Kamēr netiek pieķerti.

Aizņemas sejas krēmu

Latviešu vīrieši uz šo jautājumu atbild negribīgi un publiski ar savu vārdu par to izteikties nevēlas. Palasot komentārus dažādos interneta forumos, rodas iespaids, ka lielākā daļa sabiedrības joprojām uzskata  — ja vīrietis lieto ko vairāk par skūšanās līdzekļiem, viņš noteikti ir gejs. «Vai tu gribi zināt, cik bieži es krāsojos? Reizi nedēļā izraustu uzacis!» joko fotogrāfs Artūrs (27). Tomēr atzīstas, ka lieto mitrinošu krēmu un sejas skrubi. Uzmanību, vai līdzeklis paredzēts vīriešiem vai sievietēm, viņš nepievērš. «Vīriešu lietām ir skarbāka smarža, bet man vairāk patīk, kā smaržo sievietes.»

Arī žurnālists Arnolds (25) lieto sejas krēmu — no vīriešiem paredzētas kosmētikas līnijas, kā arī ķermeņa skrubi. No sievas kosmētisko līdzekļu arsenāla viņš neko neaizņemoties. «Viņa gan dažreiz lieto manu matu balzamu.» Taču pēc mirkļa atceras, ka dažreiz esot aizņēmies sievas mitrinošo sejas krēmu. Savukārt Imants lieto speciāli vīriešiem  paredzēto ādas pretnovecošanās krēmu, bet no draudzenes aizņemas lūpu balzamu, un abi kopā liek sejas maskas.

Agneses draugs lietojot tikai skūšanās želeju un līdzekli pēc skūšanās. «Maniem krēmiem un skrubjiem viņš iet ar  līkumu. Tomēr dušas želejas čiepšana gan ir topā!» viņa pasmaida.

Pirmajā vietā pincete

Visbiežāk vīrieši izmanto savu draudzeņu uzacu pinceti, liecina britu pētījums. Tai seko mitrinošs krēms un matu fēns. Populārāko skaistumkopšanas piederumu piecniekā ietilpst arī nagu vīlīte, kā arī matu veidošanas līdzekļi. Savukārt trešdaļa aptaujāto vīriešu atzinās, ka lieto vismaz trīs produktus no savas sievietes kosmētikas maciņa. Populārākajam desmitniekam seko matu taisnotāji, mākslīgā iedeguma krēmi, nagu lakas, acu zīmuļi un skropstu tušas. Tiesa, šie  produkti nav populārākie, taču desmitā daļa aptaujāto atzina, ka lieto tonālo krēmu vai ādas defektus maskējošo  līdzekli.

Nepieciešamais minimums

Gan vīriešiem, gan sievietēm āda jāsargā gan no apkārtējās vides ietekmes, gan no ādas novecošanās procesiem, uzskata kosmetologi. Tā kā vīriešu un sieviešu ādas uzbūve ir atšķirīga — dažāds PH līmenis, sviedru un tauku dziedzeri, vīriešu ādas struktūra ir raupjāka un pakļauta regulārai skūšanai, vīriešiem piemērotāka ir tieši viņiem paredzētā kosmētika, kur šie faktori ir ņemti vērā, norāda kosmetoloģe Irēna Kermena. «It īpaši, ja ir problēmas ar pinnēm vai sausu ādu,» viņa piebilst. Vīriešu kosmētika atšķiras arī ar spēcīgāku aromātu. «Protams, ir arī līdzekļi, kas  der abiem dzimumiem. Piemēram, aptiekās nopērkamā ārstnieciskā kosmētika.»

Sejas ādas kopšanas minimums vīriešiem ir tāds pats kā sievietēm — āda jāattīra, jāmitrina un jāaizsargā no vides ietekmes. Nedrīkst seju mazgāt ar ziepēm. To vietā labāk izvēlēties želejas tipa mazgāšanas līdzekļus. Pēc tam seko  mitrinošs sejas krēms un acu krēms. Aukstā laikā obligāti jālieto kāds treknāks, aizsargājošs sejas krēms. Labāk lietot savas draudzenes ādas kopšanas līdzekļus, nekā tos nelietot vispār, pārliecināta I.Kermena. «Galīgi nepareizi jau tas nebūs,» viņa piebilst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

TOP 10

Populārākie skaistumkopšanas līdzekļi, ko britu vīrieši aizņemas no partneres:

1.Uzacu pincete
2.Mitrinošs krēms
3.Matu fēns
4.Nagu vīlīte vai pulētājs
5.Matu veidošanas līdzekļi
6.Lūpu balzams
7.Sejas maska vai skrubis
8.Skuveklis
9.Tonālais krēms vai maskējošais līdzeklis
10.Depilācijas krēms vai vasks

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko