Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Noslēgusies Lielā rudens talka dzīvnieku patversmē Ulubele

Sestdien, 30. septembrī, ar ievērojamu sabiedrības atbalstu un plašu brīvprātīgo iesaisti tika aizvadīta Lielā rudens talka dzīvnieku patversmē Ulubele. Šoreiz, lai palīdzētu patversmes darbiniekiem sagatavoties ziemas sezonai, tika veikti suņu karantīnas voljēru siltināšanas darbi, patversmes teritorijas sakopšana un labiekārtošana, portālu Diena.lv informēja vieni no talkas organizatoriem - uzņēmums 4finance.

Ulubele ir lielākā dzīvnieku patversme Latvijā, kurā ik dienu uzturas vairāk nekā 400 pamestu dzīvnieku. Taču, neskatoties uz lielo iemītnieku skaitu un darba roku trūkumu, tā ir patversme, kurā neviens dzīvnieks netiek iemidzināts tikai tādēļ, ka viņam nav paveicies ar gādīgu saimnieku. Ar dzīvniekiem Ulubelē katru dienu strādā veterinārārsti, par to uzturēšanās apstākļiem rūpējas patversmes darbinieki, taču ļoti būtiska un noderīga ir brīvprātīgo palīdzība.

Turpinot ikgadējo tradīciju, šogad 4finance Labie Darbi un SMScredit.lv aicināja visus, kam rūp patversmes dzīvnieku liktenis, piedalīties Lielā rudens talka Ulubelē.

Šogad tika apmierināta patversmes lielākā vajadzība – tika siltināta mūra ēkā, kurā atrodas suņu pagaidu voljēri. Ar brīvprātīgo palīdzību tika sakopta patversmei apkārt esošā meža teritorija, dzīvnieku mājiņas sakārtotas ziemai, novāktas nobirušās lapas, saskaldīta malka un veikti citi patversmei noderīgie darbi.

"Gribētu izteikt dziļu pateicību visiem, kas ieradās dzīvnieku patversmē, lai pielikt savu roku dzīvnieku uzturēšanas apstākļu uzlabošanai. Kopīgiem spēkiem mums izdevās padarīt lielu darbu – sagatavot patversmi ziemas sezonai. Man ir patiess prieks, ka mūsu sabiedrībā ir tik daudz cilvēku, kuri ir gatavi nākt palīgā," stāsta Ulubeles vadītāja Ilze Džonsone.

"Viesojoties patversmē, kārtējo reizi esam pārliecinājušies par patversmes darbinieku neatlaidību un viņu rūpēm par ķepaiņu labklājību. Diemžēl patversmē ir vērojams darbaspēka un resursu trūkums, lai pilnvērtīgi nodrošinātu visiem dzīvniekiem vienādi komfortablus uzturēšanas apstākļus. Šoreiz no uzņēmuma puses esam parūpējušies, lai tiktu nosiltināti suņu voljēri – iegādājāmies gaisa siltumsūkni un ievilkām apsildes elementus katrā voljērā. Pateicoties brīvprātīgajiem, tika paveikti vēl daudzi citi patversmei ļoti nozīmīgi darbi," informēja 4finance Latvija vadītājs Gvido Endlers. 

Kopumā talkā piedalījās vairāk nekā 200 brīvprātīgo.

Top komentāri

Kaspars
K
Jo vairāk patversmju, jo vairāk pamestu dzīvnieku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko