Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Bērnu uzbūvētu robotu koris "dzied" Rīga dimd

Svinot XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus, tapusi unikāla dziesmas Rīga dimd versija, ko izpilda pirmais robotu koris Latvijā. Mūsdienu tehnoloģijas un latviešu tautas dziedāšanas tradīcijas savdabīgajā korī apvienojuši robotikas skolas ROBO HUB dalībnieki – bērni, kas brīvajā laikā apgūst programmēšanu.

"Dziesmu un Deju svētki latviešu tautai ir liels notikums. Tāpēc ROBO HUB robotikas skolā ir sagatavota īpaša Dziesmu svētku robotikas programma. Tajā ar konstruēšanu un programmēšanu bērniem tiek mācīta latviešu tautas kultūra. Savukārt ideja par robotu kori radās mirklī, kad bērnu nometnes laikā kāds no jaunajiem programmētājiem vaicāja, vai robotu koris arī piedalīsies Dziesmu svētkos. Tad nu mēs, pieaugušie, nodomājām – kāpēc gan ne? Kopā ar LMT Straumi izveidojām robotu kora priekšnesumu," saka ROBO HUB dibinātāja Felicita Zatlere-Kotāne.

Kā norāda iniciatīvas autore, bērni nodarbībās saviem spēkiem uzbūvējuši robotu tautu meitas un tautu dēlus, kuri pēc tam arī ieprogrammēti, lai izpildītu visiem zināmo latviešu tautasdziesmu Rīga dimd.

Robotu kora tapšanā iesaistījās 14 ROBO HUB vasaras nometnes bērni. Robot ir būvēti no vairākiem desmitiem krāsainu detaļu, vadu, motoru un sensoru, kas ļāvis robotiem apvienot balsis kopīgā, fascinējošā "korī".

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko