Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vegānfestivāls šogad noritēs Esplanādē

Jau trešo reizi noritēs biedrības Dzīvnieku brīvība rīkotais videi draudzīgo garšu pasākums Vegānfestivāls, kas visas dienas garumā notiks 24. augustā. Kā norises vieta šogad izvēlēta Esplanāde.

Festivāls priecēs ar dažādiem augu valsts produktu ēdieniem, profesionālām lekcijām un pieredzes stāstiem, diskusijām, tāpat arī meistarklasēm un sporta aktivitātēm. 

"Pēdējos trīs gados Vegānfestivāla apmeklēšana ir viena no gaidītākajām vasaras ballītēm, to pierāda strauji augošais festivāla apmeklētāju un dalībnieku skaits, kas teju dubultojas ar katru reizi. Īpaši priecājamies, ka šoreiz festivāls notiks pašā Rīgas centrā, tas ļaus vēl vairāk cilvēkiem satikties, baudīt burvīgu ēdienu un smaidīgu atmosfēru visas dienas garumā, zaļā parkā," tā par festivālu stāsta biedrības Dzīvnieku brīvība pārstāve Iluta Kalniņa.

Lai nodrošinātu plašu garšu izvēli un daudzveidību arī ķermeņa kopšanas produktu piedāvājumā, festivāla rīkotāji aicina ikvienu Latvijas un ārvalstu vegānisku produktu ražotāju pieteikt dalību festivālā. Īpaši tiek aicināti meistarklašu vadītāji un nevalstiskās organizācijas. Dalībnieki aicināti pieteikties festivāla mājaslapā www.veganfest.lv vai rakstot uz e-pastu [email protected], līdz 15. jūlijam.

Oksfrodas skaidrojošajā vārdnīcā atrodams, ka vegāns ir cilvēks, kas uzturā  un ikdienā nepatērē dzīvnieku valsts produktus. Tomēr vegānisma kultūra/kustība necenšas uzspiest vienu pareizo ceļu. Tieši pretēji, vegānisms mudina cilvēkus, cik vien iespējams, samazināt dzīvnieku izmantošanu un ciešanas pārtikas, kosmētikas un apģērba ražošanas procesā. 

Par pasākuma organizēšanu rūpējas dzīvnieku un vides aizsardzības biedrība Dzīvnieku brīvība. Pirmo reizi tas notika 2017. gadā K.K. fon Stricka villā, bet pērn – Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā. Vegānfestivāla mērķis ir iepazīstināt un pārsteigt ar augu valsts produktu un ēdienu daudzveidību, kā arī sniegt jaunu un noderīgu informāciju par videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu, un vienkārši svinēt kopā būšanu garšīgā atmosfērā.

Pasākums norisināsies 24. augustā, Rīgā, Esplanādē, visas dienas garumā – no plkst.11 līdz 20. Ieeja festivālā bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko