Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ar kravas auto pa ātrgaitas šoseju!

Beidzot var uzgavilēt tie, kuriem līdz riebumam bija apnikusi minimālisma tendence padarīt visu smalkāku, plānāku un vieglāku. Ražotājs DELL metas pret straumi un piedāvā mūsu vērtējumam savu grandiozo (lielo, milzīgo, smago) klēpjdatoru XPS L702X, jo šogad būt lielākam ir modē.  Nu, ja ne šogad, tad nākamgad vai arī …  Taču jebkurā gadījumā kļūt lielākam kādreiz būs atkal moderni!

Pamatīgo klēpjdatoru mode Pirmais apzīmējums, kas nāk prātā, skatoties uz šo alumīnija korpusā ievietoto klēpjdatoru, ir milzīgs, lai gan tā 17,3 collu ekrāns ir tieši tik liels, cik tas ir, un mazāku par šīm 17, 3 collām pa diagonāli datoru izveidot nesanāks. Taču paliek vēl citi izmēri, kurus var censties samazināt, piemēram, datora biezums un svars. Skatoties uz XPS L702X, tas ļoti maz raisa asociāciju ar pārnēsājamo datoru, vairāk gan šķiet stacionārs dators, ko ļoti viegli var pārvietot, aizverot ekrānu, turklāt tam ir arī barošanas elements jeb akumulators. Visādi citādi klēpjdatora gabarīti ir tādi, kas ne visai rada vēlmi ņemt to līdzi ceļojumā vai vispār iznest ārpus biroja vai mājas sienām, jo tas ir 3,5 kg smags un 3,4 cm biezs, neskaitot barošanas elementu, kas vēl par 0,5 cm tiek izvirzīts ārpus korpusa, lai nodrošinātu akumulatoram papildu kapacitāti un netraucētu gaisa plūsmu uz ventilācijas kanāliem. 

Vienīgais, kas šo milzi atšķir no vēsturiskajiem dinozauriem (klēpjdatori, ko lietoja pirms 5 – 7 gadiem), ir alumīnija korpuss, kas šobrīd raksturo zināmu piederību pie augstākās klases, kā arī ar baltas gaismas diodēm izgaismotais uzraksts XPS uz datora korpusa un zilas diodes izgaismots gredzens uz barošanas kabeļa gala, kas savienojams ar datoru.

Jauda attaisno pārējo Runājot par izmēriem, pietiekami daudz akmentiņu jau ir samests DELL dārzā, tādēļ labāk tos salasīt un izbērt uz ielas, jo visiem tāpat ir skaidrs, ka liela jauda prasa arī lielus izmērus. Neviens taču nepieprasa autoražotājiem, lai tie kravas auto, kam ikdienā galvenais uzdevums ir transportēt vairākas tonnas akmeņu pa bezceļiem, mēģina ietilpināt ielas sporta auto rāmī un tas vienlīdz labi izskatītos gan kā no sāniem, tā no priekšpuses un aizmugures. Tāpat ir ar XPS L702x, kam ir pavisam cita misija, tas var piedāvāt mums jaudu, ko līdz šim varējām gaidīt tikai no galddatoriem. Tā Intel® CoreTM i7 2630QM (2 GHz/6 MB kešatmiņa) procesors komplektā ar 4 GB DDR3 operatīvās atmiņas tiks galā ar jebkuru uzdevumu un neatstās neapmierinātu pat visprasīgāko lietotāju. Jāteic, ka šāda centralā procesora konfigurācija Windows Experience Index testā tiek novērtēta ar 7,4 no 7,9 maksimāli iespējamajiem punktiem.

Protams, grēks būtu šādu procesoru nekomplektēt ar pietiekami jaudīgu grafikas karti, lai arī spēļu un grafikas faniem šis klēpjdators šķistu pietiekami interesants. Un tas arī ir izdarīts. DELL klēpjdators turklāt ir nokomplektēts ar veselām divām (!) grafikas kartēm, tāpēc, ja vēlaties, visu varat darbināt uz Intel mikroshēmu komplekta bāzētas grafikas vai izmantot 1GB lielo NVIDIA® GeForce® GT550M grafikas karti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko