Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Tiek lēsts, ka noplūduši 380 000 klientu bankas karšu dati

Kaspersky Lab: British Airways drošības pasākumi nebija pietiekami

"Klientiem, kas uzņēmumam uztic konfidenciālu informāciju, ir jābūt pilnīgi pārliecinātiem, ka viņu dati tiek uzglabāti drošā veidā. British Airways ir vispāratzīta un uzticama aviosabiedrība, bet nesenie jaunumi, ka ir skarti 380 tūkstoši darījumu, liecina, ka ieviestie drošības risinājumi ir nepietiekami. Tomēr patīkami, ka, reaģējot uz šo ielaušanos, British Airways ir veikusi nepieciešamos piesardzības pasākumus, informējot savus klientus," raksta kiberdrošības uzņēmuma Kaspersky Lab eksperti.

Jāatgādina, ka pasaules mediji pagājušajā nedēļā ziņoja, ka britu aviokompānija ir cietusi kiberuzbrukumā. Tiek lēsts, ka noplūduši 380 000 klientu bankas karšu dati. 

"Kaut gan drošības risinājumi ievērojami samazina sekmīga uzbrukuma iespēju, ir arī citi pasākumi, ko uzņēmumi var veikt, lai nodrošinātu vispusīgu aizsardzību. Šie pasākumi ietver pilnīgi atjauninātas programmatūras izmantošanu, regulārus vietnes koda drošības auditus un infrastruktūras pārbaudes pret ielaušanos. Ir ļoti svarīgi, lai uzņēmumi nodrošinātu visu paroļu aizsardzību, izmantojot drošus jaukšanas un iekaisīšanas algoritmus. Labākais veids, kā organizācija var cīnīties ar kiberuzbrukumiem, ir efektīvas kiberdrošības stratēģijas ieviešana, pirms vēl uzņēmums ir kļuvis par upuri. Patērētāji, kas ir noraizējušies par saviem datiem pēc šīs ielaušanās, tiek aicināti sazināties ar savu bankas pakalpojumu sniedzēju un atcelt visus neizpildītos darījumus ar British Airways, sacīja Kaspersky Lab drošības pētnieks Dāvids Jakobi.

Kaspersky Lab iesaka ievērot šos padomus, kad kopīgojat datus tiešsaistē:

Aizsargājiet visas ierīces, izmantojot interneta drošības programmatūru.

Instalējiet operētājsistēmas un lietotņu drošības atjauninājumus, tiklīdz tie ir pieejami.

Izmantojiet tikai aizsargātas vietnes. Skatieties, vai vietrādis URL sākas ar HTTPS:// — S nozīmē SECURE (drošs). Skatieties, vai tīmekļa pārlūka adreses joslā ir aizvērta slēdzene — noklikšķinot vai dubultnoklikšķinot uz tās, jūs varēsit redzēt vietnes drošības informāciju.

Katrai tiešsaistes vietnei izveidojiet unikālu paroli — izmantojiet burtu, ciparu un speciālo rakstzīmju sajaukumu un raugieties, lai parole būtu vismaz 15 rakstzīmes gara.

Nenoklikšķiniet uz nejauši pa e-pastu saņemtām saitēm — labāk pats ievadiet vietrādi URL, lai izvairītos no riska, ka nokļūsit pikšķerēšanas vietnē. Ja darījums šķiet pārāk labs, lai no tā atteiktos, dodieties tieši uz vietni, lai to atrastu un pārliecinātos, nevis noklikšķiniet uz saites.

Izvēlieties zināmus zīmolus, kurus pazīstat vai esat par tiem dzirdējis. Taču pat tad ir jābūt piesardzīgam — noziedznieki bieži apzināti nosauc savas viltotās vietnes ļoti līdzīgi slaveniem zīmoliem.

Ja iepērkaties pie jauna pārdevēja, rūpīgi izpētiet to. Labs tests ir noskaidrot, vai ar to var sazināties, ja ir problēmas ar pasūtījumu: atrodiet e-pasta adresi, tālruņa numuru, adresi un atpakaļatdošanas politiku. Vēl viena laba godīguma un uzticamības pazīme ir pārdevēja atsauksmju vēsture.

Esiet īpaši piesardzīgs, kad tiešsaistes pirkumiem izmantojat mobilo ierīci. Saīsinātie vietrāži URL, kas bieži tiek izmantoti tāpēc, ka ir draudzīgi tālruņiem, var apslēpt faktu, ka tie ved uz bīstamu vietni. Ja jums ir nekavējoties jāveic darījums, izslēdziet Wi-Fi un izmantojiet mobilos datus. Pretējā gadījumā pagaidiet, līdz atgriežaties pie droša savienojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko