Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Saprotamies ar mājieniem

N9 varētu nešaubīgi nosaukt par vienu no Nokia lielākajiem pēdējā laika veikumiem. Šis ekskluzīvais tālrunis ir pavisam kas jauns ne tikai vizuāli, bet arī funkcionāli. Un jāatzīst, ka vēl pirms tā iznākšanas bija sacēlis diezgan lielu ažiotāžu.

Telefons Nokia N9 bija tik ļoti gaidīts galvenokārt tā jaunās operētājsistēmas dēļ. Ja līdzšinējie Nokia viedtelefoni darbojās uz Symbian bāzes, kuras jaunākā versija ir Symbian Anna, tad N9 ir pavisam cita platforma – uz Linux bāzes veidotā operētājsistēma MeeGo 1.2 Harmattan. Un te arī būs vietā pateikt, ka šī sistēma sevi attaisno simtprocentīgi un saceltā ažiotāža nav bijusi veltīga. Tālrunis ir patiešām izdevies. 

DizainsN9 ir skaists – tā korpuss izfrēzēts no īpaši izturīgas un biezas plastmasas (polikarbonāta) un ir pilnīgi monolīts, bez redzamām savienojumu šuvēm. Tam nav pat noņemama vāciņa, lai nomainītu bateriju. Arī košais, skārienjutīgais 3,9 collu AMOLED (480 x 85) ekrāns aizsargāts ar masīvu, skrāpējumus izturīgu stiklu (Gorilla Glass), kurš ielīmēts korpusā. Pie ekrāna nav nevienas vadības pogas, jo ar šo telefonu iespējams rīkoties bez jebkādu pogu palīdzības. Taču ērtības labad trīs korpusā iegremdēti taustiņi izvietoti telefona sānu malā. Divi paredzēti skaļuma regulēšanai (skaļāk, klusāk), bet trešais – telefona atbloķēšanai. Augšpusē ir 3,5 mm austiņu izeja, zem atvāžama vāciņa USB un lādēšanas pieslēgvieta un tai līdzās atvilktnīte SIM kartes (MicroSIM) ielikšanai. Telefona aizmugurē iestrādāts kameras objektīvs un LED zibspuldzes actiņa. Tas arī viss.

N9 pieejams trīs krāsās – melnā, fuksīna rozā un debeszilā. Komplektā nāk vienkāršas Nokia austiņas un lādētājs, kas ļauj uzlādēt akumulatoru no kontaktligzdas vai USB.

FunkcionalitāteStāsta galvenā daļa sākas šeit! Telefonu var atbloķēt ar dubultu piesitienu pie ekrāna (šo funkciju gan var arī atspējot) vai nospiežot minēto taustiņu sānos. Parādās sākuma ekrāns, kas ar pirkstu jānoslidina nost, lai nokļūtu telefona galvenajā izvēlnē – rindās pa četri izvietotām saīsnēm uz visām tālrunī pieejamajām aplikācijām un funkcijām, sākot ar telefona, īsziņu un e-pasta funkciju un beidzot ar sociālajiem tīkliem un spēlītēm. Ielādējot telefonā jaunas aplikācijas, šo sarakstu var papildināt bezgalīgi un, slidinot ar pirkstu pa ekrānu, to var viegli un ātri ritināt uz leju. 

Aizbīdot galveno izvēlni pa kreisi, parādās visu atvērto aplikāciju logu ekrāns. Šeit samazināta izmēra logos parādās viss, ko esat telefonā atvēris. Arī šis ekrāns ir ritināms uz leju, ja gadījumā vienlaicīgi atvērtas vairāk nekā četras aplikācijas. Tā iespējams ātri pārslēgties starp atvērtajām aplikācijām. Aizvērt jebkuru aplikāciju var, ar pirkstu pārvelkot ekrānam no augšas uz leju. Jebkurā brīdī ir iespējams atgriezties atpakaļ uz galveno izvēlni, aizslidinot ekrānu pa labi.

Aizbīdot galveno izvēlni pa labi, parādās trešais ekrāns, kurā var lasīt visus aktuālos ziņojumus, sākot ar laika ziņām (aplikācija AccuWeather), neatbildētajiem zvaniem, īsziņām un e-pastiem, kā arī Twitter un Facebook jaunumus. Šis ekrāns ļauj palikt jaunāko notikumu centrā visas dienas garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko