Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Spēka un kontroles līdzsvars

Honda 1991. gadā izlaida motociklu CBR900RR, kas bija svaiga vēsma Supersport klasē. Par godu 20 gadu  jubilejai ir radīts īpašs modelis – 2012. gada Honda CBR1000RR Fireblade.

Braucēja baudaHonda, izstrādājot jaunu motociklu, vēlas nodrošināt ne tikai maksimālu jaudu un augstu griezes momentu, bet arī braucējam drošības sajūtu, stabilitātes, vieglas vadāmības pārliecību un acīm tīkamu dizainu. Jaunajam Honda CBR1000RR Fireblade vairāk ir uzsvērts labāks izsvarojums un zemāks smaguma centrs, lai vēl iespaidīgāk palielinātu braukšanas baudu. Precīzāku, tiešāku un stabilāku vadāmību sniedz arī motocikla jaunā amortizācijas sistēma (Balance Free). Jaunā aizmugurējā amortizācija nodrošina arī stabilāku un drošāku paātrinājumu. Sērijveida motocikliem tā ir vienīgā šāda veida amortizācija pasaulē, kura kopā ar jaunākās paaudzes sajūga sistēmu assisted slipper cluch nodrošina perfektu saķeri ar ceļa segumu arī ekstremālās situācijās. Efektīvāk bremzēt ļauj uzlabotie vienkorpusa vieglmetāla bremžu suporti ar alumīnija virzuļiem. Tādējādi Honda  motocikls Fireblade dāvā vairāk jautrības un prieka tieši Supersport klases cienītājiem.

Ieskats vēsturē Honda sērijveida motociklus sāka ražot 1949. gadā, izlaižot modeli Dream D-type. Savukārt modeli CBR900RR sāka ražot 1991. gada novembrī, un katrs nākamais šī motocikla modelis pārspēja iepriekšējo, uzlabojot dizainu, izmantojot jaunākas tehnoloģijas un veicot citus būtiskus jauninājumus. Arī dzinēja tilpums, nerimstoši to attīstot, tika palielināts no 893,0 cm3  līdz 999,8 cm3, kā tas ir jaunajam CBR1000RR.

Vēl agresīvāksJaunā 2012. gada modeļa dizains ir izveidots līdzīgs iepriekšējās paaudzes  modelim, bet kopumā ir daudz izmaiņu, kas jauno 2012. gada CBR1000RR padarījušas vēl agresīvāku un pievilcīgāku. Ir jauni lukturi, jauns displejs ar jaunām papildiespējām, vēl dinamiskāka virsbūve, pavisam jauna dizaina riteņu diski un vēl elegantāka motocikla aste. Tāda ir redzamā daļa, bet īsumā vērts apskatīt arī braucējam jūtamo, proti, tieši jaunā aerodinamiski daudzfunkcionālā slāņveida aptecētāja dizaina dēļ braucot gaisa plūsma tiek novirzīta no motocikla vadītāja, radot tādu kā klusu kabatu, kas motocikla vadītājam nodrošina komfortablāku braukšanu, kā arī uzlabo gaisa plūsmu caur dzesēšanas sistēmu.

Jau aizsniedzamsHonda izlaistais adrenalīna un ātruma cienītāju kārotais motocikls CBR1000RR pavisam drīz būs pieejams tirdzniecībā. Jau drīzumā divi šādi modeļi tiks nogādāti Baltijas valstīs. Abi būs melnā krāsā un bez bremžu sistēmas C-ABS. Savukārt spēkrati ar bremžu sistēmu C-ABS būs pieejami jau pavasara sākumā.

Honda 2012. gada  modelis CBR1000RR būs pieejams trīs krāsās : 

- Pearl Sunbeam White 

- Victory Red   

- Graphite Black  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko