Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Stilo pa lēto

Planšetdatoru tirgus pēdējā laikā tikpat strauji palielinās kā benzīna cenas Latvijā. Protams, ka lielāko bumu šajā jomā radīja visiem nu jau labi zināmais Apple  tehniskais brīnums iPad. Taču, kā jau visās IT nozarēs, arī konkurenti nesnauž – kāpēc gan nepelnīt naudu jomā, kurā Apple ir atradis jaunu zelta āderi? 

Tādējādi arī citi ražotāji viens pēc otra sāka izlaist planšetdatorus, starp kuriem ir mums jau labi zināmais Samsung Tab (pret kura ražotāju savukārt Apple ir uzsācis tiesas procesus par patentu pārkāpšanu pat par spīti tam, ka tieši Samsung ir lielākais viņu šķidro kristālu ekrānu piegādātājs), HTC Flyer (kam vajadzētu parādīties pārdošanā šopavasar) un daudzi citi vairāk vai mazāk līdzīgi produkti.

Arī cenas šāda veida produktiem ir dažādas, sasniedzot diezgan lielu amplitūdu. Ne jau katrs var atļauties maksāt 300 – 400 latu par šāda veida ierīci, taču – vai ir pieejams arī kas lētāks? 

Poļu ražotājs GOCLEVER, kas lielākoties pazīstams tieši tā navigācijas iekārtu dēļ, ir parūpējies arī par šo tirgus nišu, piedāvājot krietni lētākus planšetdatorus. Bet vai to cena atbilst nodrošinātajai kvalitātei un ir vērts maksāt par tiem mazāk? 

Pirmie iespaidi

Paņemot rokās T70, nerodas sajūta, ka šī ierīce ir trīs reizes lētāka par iPad. Tai ir glancēta ekrāna virsma, pseidoalumīnija vai arī labi nomaskētas plastmasas korpuss, grūti teikt, bet dizains nostrādāts labi, tādēļ vizuāli ierīcei nav ne vainas. Ekrānam blakus ir iestrādāta tīmekļkamera, kas pārsvarā domāta videozvaniem, lietojot Skype, jo bildēt kaut ko, neredzot īsti objektu, nav pārāk ērti. Par kameras izšķirtspēju tehnisko datu nav, bet mums jau ierastos 1,3 Mpix noteikti nepārzsniedz, ko var lieliski pateikt pēc bilžu kvalitātes. Planšetdatoru var turēt gan vertikāli, gan horizontāli, jo ierīce automātiski pielāgo ekrānu, ko nodrošina tajā iebūvētais G-senor, kas ir interesants risinājums arī dažām programmām, piemēram, spēlēm. 

Virs rezistīvā ekrāna ir izveidotas trīs vadības pogas ar attiecīgām funkcijām (Home – atgriezties uz sākuma ekrānu, Menu – izsauc papildizvēlni, Return – atgriezties vienu ekrānu vai funckiju iepriekš) un mazi skaļruņi, kādi ir izvietoti arī T70 pretējā pusē, tā teorētiski radot stereoskaņu. Zem paša ekrāna (vai blakus tam, ņemot vērā, kā tiek turēta planšete) vēl ir ieslēgšanas/izslēgšanas poga, ar kuru var arī iemidzināt ekrānu (tā saucamis sleep režīms), ja ar to vairs nestrādājat. Savukārt labajā sānā ir izvietoti visi iespējamie pieslēgumi. Vieta ir atradusies gan ārējai USB ierīcei un microSD karšu paplašinājumam, gan arī miniHDMI un miniUSB pieslēgvietām. Protams, arī par 3,5 mm audioizeju un Reset pogu nav aizmirsts.

Android ir visur

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko