Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vienu pakāpienu augstāk

Jaunākā dalībniece Canon digitālo spoguļkameru klāstā EOS 550D lietotāju aprindās izpelnījusies apzīmējumu «apcirpta 7D versija», kas visnotaļ precīzi raksturo tās būtību. Šī fotokamera ir mazāka, vieglāka, zaudējusi dažas funkcijas un daļu korpusa metāla sastāvdaļu, taču arī vismaz divreiz lētāka par pērnajā rudenī tirgū laisto šīs pašas kompānijas ražoto EOS 7D. Rezultātā radies visnotaļ pieklājīgs produkts amatieriem, kas ļaus piepildīt ģimenes albumu ar kvalitatīviem attēliem.

Tehnoloģiju pasaulē par produkta iespējām un kvalitāti lielā mērā var spriest pēc cenas. Zinot, ka 550D kopā ar standarta objektīvu maksā ap 600 latiem, ir aptuveni skaidrs, ar ko var rēķināties. Parocīgais korpuss ērti ieguļas plaukstās un ir salīdzinoši viegls. Tas tādēļ, ka metāla sakausējumu sastāvdaļas, kādas bija masīvajā 7D modelī, šim ir metušas līkumu. Līdz ar to rodas iespaids, ka 550D ir trauslāka kamera. Tas gan darbā netraucē, jo kopumā kamera strādā klusi, pogas spiežas viegli, slēdži neķeras.

Fotokamerai ir 18 megapikseļu izšķirtspēja un deviņu punktu autofokusa sistēma, kas nodrošina teju tapetes izmēra attēlu iespaidīgā kvalitātē. Bildes ir patiešām krāšņas, vienas no labākajām, kādas tapušas ar šīs klases kamerām.

Tiesa, lai iegūtu patiešām augstvērtīgu attēlu, nāksies piepirkt kādu labāku «stobru». Pircējiem jārēķinās, ka komplektā līdzi dotie objektīvi nav visaugstākās raudzes, taču veikalos piedāvājums ir plašs, jo 550D sadarbojas ar visiem EOS sērijas objektīviem.

Ar oriģinālo 18-55 mm objektīvu uzņemtie attēli bija gludi, asi un ar dabīgām krāsām, kamēr gaismas jutības rādītājs ISO nepārsniedza 1600. Trokšņu novākšanas sistēma strādā teicami, īpaši tad, ja fotografējat RAW formātā. Tumšākos apstākļos ar augstāku gaismas jutību uzņemtie attēli kļuva «graudaināki» un parādījās dažādi krāsu izkropļojumi. Tos gan izdevās novērst, samazinot megapikseļu skaitu.

Autofokuss ir iepriecinoši ātrs, pat lietojot Live View režīmu, proti, skatoties uz potenciālo attēlu displejā.

550D ļauj ierakstīt līdz 30 minūšu garu HD kvalitātes video un filmēšanai 1080 punktu izšķirtspējā var izvēlēties 24, 25 un 30 kadru režīmu sekundē. Kvalitātes ziņā tā ieraksts var sacensties ar vienas otras plaukstas videokameras iespēto, tomēr jāatzīst, ka labu videokameru tā nespēj aizstāt. Autofokuss ir par lēnu, tādēļ straujāku kustību gadījumā attēls kļūst miglains. Diez vai ceļojumos 550D aizvietos ierasto plaukstas kameru, jo tās ilgstoša nēsāšana tomēr ir apgrūtinoša.

Izgatavojot trīs collu LCD displeju un tā vadības sistēmu, Canon dizaineri bijuši gaužām konservatīvi. Ekrāns nav skārienjutīgs, līdz ar to kameras augšpuse un aizmugures labā daļa ir nosēta ar pogām un slēdžiem. Iepazīšanās ar to funkcijām prasa laiku un reizēm šķiet, ka skārienjutīgais ekrāns padarītu darbošanos vienkāršāku.

Kopumā šī funkciju un cenas ziņā ir ideāla kamera nopietniem amatieriem un tiem, kuri vēlas spert nākamo soli ceļā uz fotomākslas apgūšanas augstākajiem pakāpieniem. Tomēr Canon reklāmā apgalvotais, ka tā nesīs revolūciju fotografēšanā, ir krietni pārspīlēts. 550D tomēr nav tik ļoti pārāka pār iepriekšējiem šīs sērijas modeļiem, lai būtu vērts atteikties no 500D vai pat 450D.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Canon EOS 550D

Plusi

+ Lielisks iespēju kopums par saprātīgu cenu
+ Ātra, klusa
+ Teicamas kvalitātes attēli

Mīnusi

- Oriģinālie objektīvi salīdzinoši vāji
- Lēna autofokusa dēļ HD video izskatās miglains
- Cena ap 600 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko