Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jūnijā Rīgā notiks IV Starptautiskais Baltijas baleta konkurss

No 19. līdz 22. jūnijam jau ceturto reizi Rīgā norisināsies Starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā piedalīsies astoņdesmit profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji, informēja konkursa pārstāve Regīna Kaupuža.

Konkursa dalībnieki būs trijās vecuma grupās no 12 līdz 26 gadu vecumam no Dienvidāfrikas, Moldovas, Maķedonijas, Dienvidkorejas, ASV, Ukrainas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Islandes, Armēnijas, Polijas, Vācijas, Latvijas u.c.  

19. un 20. jūnijā Dailes teātrī notiks konkursa kārtas, savukārt 22. jūnijā Latvijas Nacionālajā operā notiks IV Starptautiskā Baltijas baleta konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonija un Galā koncerts, kurā piedalīsies 13.Maskavas starptautiskā baleta konkursa pirmās vietas ieguvējs Adamžans Bahtijars, trešās vietas ieguvējs Kārlis Cīrulis, IBBC 2016 otrās vietas ieguvēja Jūlija Brauere, Permas starptautiskā konkursa pirmās vietas ieguvējs Ņikita Ksenofontovs un citi, kā arī konkursa uzvarētāji.

Konkursa lozungs Sasniedz zvaigznes ārpus rāmjiem aicina dalībniekus atvērt sevī jaunas izteiksmes iespējas un sasniegt jaunas izcilības virsotnes.

Konkursa direktore Regīna Kaupuža stāsta: “Starptautiska baleta konkursa rīkošana ir liels izaicinājums. Esmu priecīga, ka konkurss ar katru reizi kļūst arvien populārāks un tajā piedalās dejotāji ne tikai no Baltijas un citām tuvākajām valstīm, bet ir pārstāvētas arī daudzas pasaules valstis. Aicinu visus baleta cienītājus apmeklēt konkursa kārtas Dailes teātrī, lai izjustu to azartu un dejas prieku, ar kādu katrs dalībnieks rāda labāko, ko spēj. Un, protams, Galā koncerts Latvijas Nacionālajā operā būs īsti svētki katram dejas mākslas interesentam.”

Baltijas Starptautiskais baleta konkurss gūst arvien plašāku atpazīstamību pasaulē, par to liecina ne tikai augošais dalībnieku skaits, bet arī fakts, ka tas kļuvis par Starptautisko baleta konkursu federācijas biedru.

Konkursantus vērtēs starptautiska žūrija. Žūrijas priekšēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Žūrijā darboties aicināti starptautiska mēroga eksperti - Berlīnes Valsts baletskolas mākslinieciskais vadītājs Mareks Rožickis (Vācija), Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska (Polija), Splitas Teātra akadēmijas asociētā profesore Almira Osmanoviča (Horvātija), Parīzes Nacionālas mūzikas un dejas konservatorijas profesors Sirils Atanasovs (Francija),  Starptautiskā Baleta konkursa Ņujorkā prezidente Valentīna Kozlova (ASV), Starptautiskā Interlohenas mākslas centra Dejas departamenta direktors Džozefs Morisejs (ASV), Atklātā Labdarības baleta fonda Open World vadītāja Jekaterina Ščelkanova (Kanāda), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barkins (Krievija).

Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas horeogrāfijas vidusskolā un klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas horeogrāfijas vidusskolā. Paralēli konkursa programmai tiks rīkotas meistarklases, ko vadīs Romas Dejas akadēmijas profesore Klarisa Muči.

Biļetes uz konkursa kārtām un Galā koncertu var iegādāties Biļšu paradīzes kasēs un internetā.

Konkursu organizē Rīgas horeogrāfijas vidusskola un Latvijas Baleta un dejas ģilde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja