Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 6. augusts
Aisma, Askolds

Tavas telts krāsa

Mūzikas festivālu sezona vairs netuvojas. Tā jau ir tepat ārā, aiz auduma sienas, un sasniedzama, ar vienu garu un griezīgu vilcienu atdarot savas telts "durvju" rāvējslēdzēju. Jau šonedēļ ārpus tavas festivālu gultas tā būs Laba daba – visdaudzveidīgākās un izglītojošākās mūzikas raidstacijas Radio NABA klausītāju gaumei adresēts festivāls Ratniekos ar pietiekami garu vēsturi, tāpēc dosimies tālāk

Nākamajā nedēļas nogalē, kad Rīgu pārņems Positivus, kura apmeklēšanai Lucavsalā telti vairs nevajag, tu to joprojām varēsi likt lietā, braucot uz pasmagas vai pancīgas, bet noteikti skaļas vietējās un ārzemju mūzikas festivālu Munky Pride, kas notiks pie Līvāniem drošā attālumā no niknajiem trokšņa iztraucētajiem – vietā, ko nevar sasniegt citādi kā ar pārcēlāju. Varbūt pat laimēsies sadzirdēt to, par ko Ainars Mielavs reiz dziedāja Jauna Mēness izlaušanās laikos, proti, kā "miegā elpo pārcēlājs".

Vēl nedēļu vēlāk, 26.–27. jūlijā, varēsi savu telti, pamazām jau sākot iegaumēt tās krāsu, droši pārcelt uz Rendu, kur arī jau ne pirmo reizi notiks mataino, pīrsingoto, skrandaino, tetovēto un viņiem tīkamas mūzikas saiets (no Baložu pilniem pagalmiem līdz Tesai) ar nosaukumu Zilonis. Vēl viens labs variants – Kūcvāls – industriālās mūzikas cienītāju saiets Lielaucē.

2.–3. augusts jau ir ilggadējā pludmales festivāla Summer Sound laiks, pēc izdejošanās un izvārtīšanās baltajās smiltīs var uzkavēties Liepājā arī nedēļu ilgāk, lai trāpītu uz piekto festivālu Kartupeļpalma vējiem līdzi kultūras namā Wiktorija, kas šogad notiks no piektdienas līdz svētdienai, piedāvājot šībrīža latviešu mūzikas jaunrades un oriģinalitātes esenci. Tajā īpaši ir jāuzsver ekskluzivitāte – lieliskās grupas Perestroika koncerts, kas būs vienīgais šajā gadā. Tajās pašās dienās ar populārākiem vietējiem vārdiem uz Tukumu vilinās Festivāls Fāze, uz Bausku – Taste.

Šajos pašos ar notikumiem tik piesātinātajos datumos Latvijas austrumu pusē – 10. augustā četros no rīta (tātad saullēktā) Kāla ezerā Madonas novada Vestienā – notiks pāris gadu izpalikušais festivāls Ezera skaņas, kas savus dalībniekus iepriekš neizziņo, līdzīgi dara arī šajos pašos datumos Aknīstes novada Susējā jau vienpadsmito reizi notiekošais festivāls Sansusī. Gaidāmās programmas paturēšana noslēpumā mūsdienās, kad viss kļuvis tik sasniedzams, prognozējams, kopējams un tikpat ātri arī izdzēšams, piešķir pasākumam intrigu, tāpēc pasaulē arvien vairāk izplatīta kļūst pat norises vietas turēšana slepenībā līdz pēdējam brīdim. Tāds būs Sofar Riga, par kuru zināms tikai datums – 23. jūlijs.

Ceļojošā festivāla Kartupeļpalma šīgada Cēsu pieturvietā Mākslas telpā Mala 17. augustā ar soloprogrammām uzstāsies divi mūsu skatuves veterāni – Ingus Baušķenieks un Dambis. Līdz ar bāra Nemiers ēras beigšanos Rīgā kļuvis arī par vienu pilsētas festivālu mazāk, bet aizvien visplašākā krogu tīkla Ezītis miglā piedāvātais Ezīšfests ar daudzveidīgu muzikālo kokteili, kurā Žoržs Siksna sajaukts ar Singapūras satīnu, PND un Mauku Senci & Grandmasteru Neonu, 24. augustā pieliks punktu 2024. gada vasariņai. Tad būs abām kedām zoles cauras, un jau atkal tas "šurp grāmatas uz skolu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja