Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džeimss Mīks. Sirds ielauzās

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā britu rakstnieka Džeimsa Mīka romānu _Sirds ielauzās, _informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe.

Beka Šeperda ir malārijas pētniece, kura spītīgi iet savas pārliecības vadītu ceļu. Ričijs, viņas brālis, ir panākumu apreibināts TV pusaudžu talantu šova producents, kuram šķiet, ka attiecīgā veiksmes pakāpē atļauts ir jau teju viss. Ričija jaunības draugs, zinātnieks Alekss, ir uz pēdām nemirstības formulai. Un jebkurai rīcībai ir sekas... Frāze "sirds ielauzās", ko autors licis romāna nosaukumā izskan vien kādā otrā plāna sarunā par cilvēka orgānu evolūciju, taču apbrīnojami precīzi uzrāda gan vēstījuma centrālo konfliktu, gan tā grūti risināmo dabu. 

Rakstnieks un žurnālists Džeimss Mīks (1962) ir viens no spožākajiem mūsdienu britu romānistiem. Par romānu Cilvēkmīlestības akts (The People’s Act of Love, 2005; latviski 2007) saņēmis Royal Society of Literature Ondaatje Prize, kā arī SAC Book of the Year Award un nominēts Bukera balvai. Savukārt romāns Piezemēšanās par pieredzi Afganistānā (We Are Now Beginning Our Descent, 2008; latviski 2012) saņēmis Prince Maurice Prize. Arī par darbu žurnālistikā Mīks apbalvots ar vairākām Lielbritānijas un starptautiskām godalgām.

"Operas cienīga sāga ar apbrīnojamu vērienu," - tā grāmata novērtēta laikrakstā The Guardian. "Sirds ielauzās ir reibinoša arēna, kurā spēlē zinātne pret reliģiju, ciniķi pret mīlētājiem, ateisti pret ticīgajiem... Šī ir grāmata, kas netaisās domāt jūsu vietā," raksta GQ. Savukārt Sunday Times norāda: "Mīka romānu caurvij dinamiska saspēle starp sociālām, kulturālām, filozofiskām un zinātniskām idejām, un tam ir drosme runāt par lieliem, nopietniem jautājumiem."

No angļu valodas tulkojuši Mārtiņš Pomahs un Aija Uzulēna. Grāmatas mākslinieks - Jānis Esītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja