Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lato Lapsa. Zem Muhameda bārdas

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā žurnālista un rakstnieka Lato Lapsas jaunāko ceļojumu grāmatu _Zem Muhameda bārdas, _informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe.

Zem Muhameda bārdas – šādu nosaukumu publicists Lato Lapsa devis jaunajai ceļojumu aprakstu grāmatai, kas vēsta par Tuvo un Vidējo Austrumu valstīm: Izraēlu, Palestīnu, Turciju, Irānu, Ēģipti, Jordāniju un Sīriju. Visas šīs zemes tādā vai citā veidā ietekmējusi islāma kultūra, tāpēc likumsakarīgs ir autora sniegtais ieskats šīs lielās pasaules reliģijas izcelsmē, tradīcijās un mūsdienu situācijā. Līdzīgi kā citkārt savos ceļojumos izvairoties no tūristu atrakcijām, Lato Lapsa mēģina izprast, kā īsti dzīvo un ko dara pēc tik dažādām nacionālajām un reliģiskajām pazīmēm sadalītie arābi un ebreji, turki, kurdi, persieši, sunnīti, šiīti, alavīti un citi. Dažas no apceļotajām vietām jau gadu desmitiem ir "karstie punkti", citas tikai nesenā laikā no samērā mierīgām kļuvušas par aktīvas karadarbības zonu, un ceļojumi uz tām tuvākajā nākotnē diez vai būs iespējami – toties darbs būs cilvēku kontrabandistiem. Vēl citās vērīgs un ieinteresēts ceļotājs arī pašlaik var skatīt ne vien fantastiskas dabas ainavas, tūkstošgadīgas vēstures un dažādu reliģiju svēto rakstu varoņu pēdas, bet arī tikpat senu dzīvesveidu un tradīcijas, starp kurām ir neviltota viesmīlība, sirsnība, izsmalcināta pieklājība un dzejiska dzīves uztvere. Un ik pa brīdim autors ir spiests uzdot jautājumu: nu kāpēc tieši šie bezgala jaukie cilvēki mums nu jau labu laiku saistās ar kariem paši savās zemēs un terorismu citur pasaulē? Vismaz dažas būtiskas atbildes varat atrast grāmatā.

Izdevniecībā Dienas grāmata jau iepriekš iznākušās žurnālista un rakstnieka Lato Lapsas ceļojumu grāmatas: Indija ne pa jokam. Un Pakistāna arī, Dzīvības un nāves Disnejlendā, Trīspadsmit Amerikas un Razbainieku salas.

Zem Muhameda bārdas ilustrē autora uzņemtas fotogrāfijas.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis. Redaktore Gundega Blumberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja