Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Cietums, Podnieks, seriāla aizkulises. Jaunas pašmāju filmas Splendid Palace Dokumentālā kino pirmdienās

No nākamās pirmdienas kinoteātris Splendid Palace savas 101. jubilejas gadu sāks ar jaunu nacionālo filmu programmu skatītāju iecienītajā ciklā Dokumentālā kino pirmdienas.

Ciklā iekļautas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps nominētās filmas, ko veidojuši gan pieredzējuši dokumentālisti, gan jaunpienācēji šajā kino žanrā, kuru darbi nekad vēl nav izrādīti Latvijā. Visu seansu sākums paredzēts plkst. 19.30, un katru no tiem papildinās jautājumu un atbilžu sesija ar filmu autoriem.

Ciklu 29. janvārī atklās režisores Elitas Kļaviņas filma Iļģuciema māsas, kas saņēmusi trīs Lielā Kristapa nominācijas: Labākā filma, Labākā režisore (Elita Kļaviņa), Labākā kino operatore (Baiba Kļava). "Šī filma ir par empātiju," uzsver E. Kļaviņa. "Empātijas šobrīd pasaulē trūkst visvairāk. Četras no filmas varonēm nokļuvušas uz noziedzības ceļa ģimenes vardarbības rezultātā. Tā ir skarba liecība par sabiedrību, kurā mēs dzīvojam. Čehova lugas Trīs māsas iestudējums Iļģuciema sieviešu cietumā kopā ar Jaunā Rīgas teātra aktieriem atklāj noklusētas rētas ieslodzīto sieviešu pagātnē."

26. februārī cikla ietvaros varēs noskatīties režisora Ginta Grūbes veidoto dokumentālo filmu Pansija pilī – tajā iekļauti arhīva materiāli par rakstnieku Anšlavu Eglīti un ieskats nupat kā pirmizrādi piedzīvojušās daudzsēriju spēlfilmas Pansija pilī veidošanas aizkulisēs.

18. martā tiks demonstrēta filma Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks. Režisores Antra Cilinska un Anna Viduleja tajā pieved tuvāk kino režisora Jura Podnieka personībai, kurš savulaik sāka jaunu lappusi Latvijas dokumentālajā kino, meklēja atbildes uz sarežģītiem jautājumiem tautas vēsturē un mudināja uz pašapziņas celšanu, meklējot ceļus savas tautas saprātīgākai pastāvēšanai nākotnē. Filmā izmantoti unikāli dienasgrāmatas ieraksti, foto un kino materiāli.

8. aprīlī ciklā būs skatāms darbs Patrīcija, kas ieguvis Lielā Kristapa nomināciju Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma. Režisori Dāvids Ernštreits un Inese Kļava to veidojuši par Patrīciju Eiduku – meiteni no septiņu bērnu ģimenes, daudzsološu sportisti, kura savu jaunību jau pilnībā ziedojusi profesionālajam sportam.

Savukārt 29. aprīlī Dokumentālā kino pirmdienā gaidāma Marijas Stefānijas Linužas filmas AMA OSA pirmizrāde. Filma, kas producēta Itālijā un pirmizrādi jau piedzīvojusi Milānā, piedalījusies vairāku dokumentālo filmu festivālos Eiropā. Tas ir dokumentāls stāsts par jaunu sievieti, kura nomaina līdzšinējo darbu pret erotisko čatu performeri. Pamazām viņa atklāj sevī sievieti, seksa darbinieci un mākslinieci

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja