Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 30. V - 6. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Neapoles piraijas

@@@@

Režisors Klaudio Džovannezi. Lomās Frančesko Di Napoli, Viviana Aprea, Matija Piāno Del Balco u. c.

Kinoteātros arvien biežāk parādās lieliskas Eiropas filmas. Tāda ir arī šī itāļu drāma, kuras pirmizrāde februārī notika Berlīnes kinofestivālā, tur tā ieguva balvu par labāko scenāriju. Filmas pamatā ir populārs Roberto Saviano romāns, kas stāsta par Neapoles tīņiem, kurus teju liktenīgi pievelk un ievelk kriminālā pasaule, ar kuru Neapole vienmēr ir bijusi slavena. Emocionalitāte un dramatisms, spriedzes žanram raksturīgie elementi šajā darbā veido pārliecinošu veselumu, atgādinot par Itālijas kino un labas dramaturģijas spēku.

 

Rocketman

@@@@

Režisors Deksters Flečers. Lomās Ričards Medens, Tarons Edžertons u. c. 

Vitālas enerģijas piepildīta filma, kas tikko ar vērienu tika pirmizrādīta Kannu festivālā. Pirmizrādē piedalījās Eltons Džons – filmas galvenā varoņa prototips un darba producents. Kaut Rocketman šķietami ekspluatē Bohēmista rapsodijas svaigi iemīto taku, tas ir vairāk pārliecinošs, kaut arī uzbūvē līdzīgs darbs. Proti, stāsts par jauna cilvēka ceļu līdz popkultūras elka statusam, krišanu atkarību un toksisku attiecību bezdibenī. Rocketman pārliecinošā kārts ir Eltona Džona lomas atveidotājs Terons Edžertons. Izcila izklaide!

 

Šahs briljantu karalienei

@@@@

Režisors Aloizs Brenčs. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 3.VI plkst. 19.30

Unikāla iespēja noskatīties svaigi restaurētu latviešu detektīvu – meistara Aloiza Brenča filmu Šahs briljantu karalienei (1973), kas ir ne tikai iemesls nostalģijai, bet arī impulss, lai aizdomātos, kāpēc mūsdienu Latvijas kino izpaliek veiksmīgas žanra filmas (detektīvi, trilleri). Galvenās lomas filmā Šahs briljantu karalienei atveido Lilita Ozoliņa, Gunārs Cilinskis, Lidija Freimane, Lidija Pupure. Ieeja uz seansu – bez maksas, tāpat kā uz sarunu par Latvijas detektīvliteratūras un kino attiecībām (plkst. 17 kafejnīcā Film Noir).

 

Mēs vienmēr esam dzīvojuši pilī

@@@

Režisore Steisija Pasone. Lomās Krispins Glovers, Taisa Fārmiga, Aleksandra Dadario u. c.

Piedāvājums šausmu filmu žanra cienītājiem, turklāt tas izceļas šausmu filmu drazu straumē. Filmas pamatā ir literātes Šērlijas Džeksones darbs. Filmas autoriem ir izdevies nesabojāt literāro pirmavotu. Darbība notiek kādā privātmājā pilī ar sliktu auru – tur notikusi slepkavība. Filmā ir labi aktierdarbi (vienā no lomām – izteiksmīgā ukraiņu izcelsmes amerikāniete Taisa Farmiga) un pārliecinošs vizuālais un tonālais risinājums. Filmu uzņēmusi režisore Steisija Pasone, galvenās varones ir divas sievietes – lūk, arī tematiskā aktualitāte. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja