Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Foto: Sākta jaunas latviešu komēdijas Vecāku sapulce uzņemšana

Pirmdien, 1. jūlijā, Rīgā filmu studija Mistrus Media sākusi darbu pie režisores Martas Elīnas Martinsones jaunās komēdijas Vecāku sapulce filmēšanas. Filma ir iecerēta kā aktieru ansambļa komēdija, kura vēsta par kādas Rīgas skolas klases vecāku sapulci, attiecībām, pārpratumiem un konfliktiem, kas parasti rodas šādā nelielā sabiedrībā.

Tā būs aktieru ansambļa komēdija, kas mūsdienu Latvijas tēmas un problēmas ietvers ikvienam atpazīstamā vidē un situācijā. Filmā vecāku lomas atveido vadošo Latvijas teātru aktieri Elita Kļaviņa, Lauris Dzelzītis, Anta Aizupe, Gatis Maliks, Sandra Kļaviņa, Mārtiņš Meiers, Dārta Daneviča, Mārtiņš Kalita, Inese Pudža, Lelde Dreimane, Inga Siliņa, Anna Putniņa, Ieva Pļavniece, Marija Grauba, Evija Martinsone, Reinis Suhanovs, Inta Tirole, Mārcis Lācis, jaunās skolotājas lomā aktrise Sandija Dovgāne, skolas mācību pārzines lomā Indra Burkovska, citās lomās – Āris Matesovičs, Dace Everss.

Spēlfilmas Vecāku sapulce scenārija autore ir Linda Rudene, režisore Marta Elīna Martinsone, operators Aigars Sērmukšs, mākslinieks Jānis Bijubens, kostīmu mākslinieces Ieva Kauliņa, Jūlija Volkinšteine, grima māksliniece Maija Gundare, filmas producenti Inese Boka-Grūbe, Gints Grūbe, izpildproducente Ilze Krūmiņliepa.

"Jebkuram cilvēkam ar skolas vecuma bērnu, ir labi pazīstams jēdziens “vecāku sapulce”, un tieši šī reālo situāciju atpazīstamība ir tas, kas mani šajā stāstā uzrunā visvairāk. Mēs dzīvojam laikā, kad konstruktīvs dialogs un diskusija ir kļuvuši teju neiespējami, un vecāku sapulce ir kā mikrokosmoss, kurā šo tēmu pašķetināt tālāk. Lai arī Vecāku sapulce ir komēdija, manuprāt, tā runā par ļoti nozīmīgu tēmu, par kuru publiskās diskusijas Latvijā nav norimušas gadu desmitiem - tā ir pedagogu loma un izaicinājumi, ar kuriem viņiem jāsastopas ikdienā, un jo īpaši - vecāku sapulcēs,” tā par filmu Vecāku sapulce režisore Marta Elīna Martinsone.

Filmas stāsts ar vieglu ironiju būs spoguļattēls gan izglītības reformu peripetijām mūsdienu Latvijā, gan sabiedrības vērtību maiņai un noslāņošanās problēmām un paaudzēs sakņotiem stereotipiem par skolu, vecākiem un skolotājiem.

“Skolas vide nešaubīgi ir apbrīnojami precīzs sabiedrības mikromodelis, jo te satiekas visi – sākot no darbiniekiem līdz bērniem un vecākiem, turklāt katrs pārstāvot citu paaudzi, citu sociālo slāni, reliģisko, politisko un jebkāda cita veida piederību. Vārdu sakot – skolas vide ir bezgala pateicīga konfliktu augsne, tik pateicīga, ka pareizā koncentrācijā var izrādīties gauži komiska. Šī vide nereti liek pieaugušiem cilvēkiem pazaudēt robežas un atgriezties pašu skolas laikā, kad kaislīga sava viedokļa aizstāvēšana un sevis pierādīšana bijusi nozīmīgāka, kā kopējā labuma gūšana,” tā filmas scenārija autore Linda Rudene.

Filma kinoteātros būs skatāma 2025. gada sākumā.

Filma top filmu studijā Mistrus Media, kas iepriekš veidojusi daudzsēriju filmas Pansija pilī, Emīlija. Latvijas preses karaliene, spēlfilmas Marijas klusums, Janvāris, Melānijas hronika, Tēvs Nakts, Sema ceļojumi, Maiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja