Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ginta Zilbaloža animācijas filma Projām trijās dienās ieguvusi trīs balvas

Šonedēļ latviešu režisora un animatora Ginta Zilbaloža animācijas filma Projām (Away) saņēmusi veselas trīs balvas trīs dienu laikā: 61. Ziemeļvalstu filmu dienās Vācijas pilsētā Lībekā Projām tika pie īpaša pieminējuma bērnu un jauniešu filmu kategorijā, Jaunās Čitoses lidostas Starptautiskajā animācijas festivālā Japānā tā saņēma īpašo žūrijas balvu un Ņujorkā notiekošajā CineCina filmu festivālā filmai piešķirta īpašā balva par mākslinieciskiem sasniegumiem, informēja kinoprojekta Spektrs pārstāvji.

Projām novembra sākumā piedalījās vairākos kinofestivālos, no kuriem mājās dosies ar jauniem apbalvojumiem. 61. Ziemeļvalstu filmu dienās Vācijas pilsētā Lībekā, kur viesojās arī filmas veidotājs Gints Zilbalodis, Projām tika pie īpaša pieminējuma (Honorable Mention) bērnu un jauniešu filmu kategorijā. Žūrija uzteica filmu par tās neparasto, minimālistisko stilu, piebilstot, ka tās simboliskais stāsts pieļauj daudz un dažādu tā interpretāciju.

Pēc tam Gints Zilbalodis kopā ar filmu devās uz Japānu, kur notika Jaunās Čitoses lidostas Starptautiskais animācijas festivāls (New Chitose Airport International Animation Festival), un Projām, startējot pilnmetrāžas filmu konkursā, saņēma īpašo žūrijas balvu (Jury's Special Award). Bet ziņa par trešo apbalvojumu trīs dienu laikā pienāca no Ņujorkā notiekošā CineCina filmu festivāla, kas Projām piešķīra īpašo balvu par mākslinieciskiem sasniegumiem (Special Artistic Achievement Award).

Projām turpinās ceļot uz citiem kinofestivāliem arī turpmāk. Šo svētdien, 10. novembrī, filma tiks rādīta nacionālās kino balvas Lielais Kristaps programmā pirms otrdien gaidāmās balvu pasniegšanas ceremonijas, kur Projām ir nominēta trīs kategorijās. Uzreiz pēc tam filma kopā ar Gintu dosies uz Nīderlandi, lai piedalītos Kaboom animācijas festivālā. Bet novembra otrajā pusē Projām ceļos uz mūsu kaimiņvalsti Igauniju, kur filma startēs 23. Tallinas Melno nakšu kinofestivāla Baltijas filmu konkursā. Kopumā Projām jau ir iekļauta 50 kinofestivālu programmās, no kuriem vairāki gaidāmi vēl 2020. gadā. Savukārt novembra beigās filma tiks izrādīta Losandželosā, ASV, kas ļaus Projām kvalificēties tālākajam balsošanas procesam cīņā par nomināciju ASV Kinoakadēmijas Oskara balvai.

Latvijas kinoteātros Projām nonāks 15. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja