Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LTV1 demonstrēs filmas Modris un Es esmu šeit

Nākamajā nedēļā, 9. un 11. februārī, Latvijas Televīzijas (LTV) 1 ēterā būs skatāmas divas latviešu režisoru filmas – Jura Kursieša drāma Modris un Renāra Vimbas spēlfilma Es esmu šeit, informēja televīzijas pārstāve Dace Jansone.

Ceturtdien, 9. februārī, plkst. 21.45 LTV1 ēterā būs skatāma filma Modris.

Jura Kursieša emocionāli uzlādētā debijas drāma ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par 17 gadīgo Modri – bez tēva augušu pusaudzi, viņa atkarību, tās izraisītu zādzību un piespriesto sodu. Filmā ir atspoguļots Latvijā  visnotaļ ierasts ģimenes modelis – filmas galveno varoni audzina vientuļā māte, kura ir spiesta ļoti daudz strādāt, lai uzturētu ģimeni, attiecības ar dēlu atstājot pašplūsmā. Vienā brīdī viss samezglojas tik tālu, ka māte par sīku zādzību dēlu nodod policijai, nemaz nenojaušot, cik smagā drāmā pārvērtīsies šis pāraudzināšanas mēģinājums.

Modra lomu atveido Kristers Pikša, kurš tika atrasts rūpīgā un ilgā atlases periodā, bet viņa māti atveido Rēzija Kalniņa.

Savukārt 11. februārī plkst. 21.25 LTV1 ēterā būs skatāma režisora Renāra Vimbas debijas filma Es esmu šeit, kurā lomas atveido Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere un Rēzija Kalniņa. Tas ir aizkustinošs stāsts par meiteni Raju un viņas brāli Robi, kuri ir spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs ir miris, bet māte ir devusies uz Angliju darba meklējumos. Pretēji bērnu gribai, viņu vecmamma vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās, kad Olga pēkšņi nomirst. Brālim un māsai ir jāizvēlas – vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnu namā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni.

Spēlfilma Es esmu šeit ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums – pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums.

Berlīnes starptautiskā kinofestivāla konkursa programmas Generation kategorijā 14plus tā ieguva galveno balvu – Kristāla lāci.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja