Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Režisore Signe Baumane svin 60 gadu jubileju

Trešdien, 7. augustā, plkst. 18.00 kinoteātrī K. Suns Latvijas Kinematogrāfistu savienība aicina atzīmēt režisores Signes Baumanes jubileju, noskatoties filmas Signe un un Sieviete

Filmu programmā iekļautā režisores Dzintras Gekas-Vaskas 2003. gadā veidotā dokumentālā filmas Signe un (30 min), studija Sibīrijas bērni stāsta par radošiem cilvēkiem, apsēstību ar savu darbošanos, milzīgu ego, bez kura nekas nesanāk, bet līdzās ir arī citi, kuru dzīves gribot negribot tiek pakārtotas. Signes Baumanes animācijas filma Sieviete (10 min, 16+), kas 2002. gadā tapusi studijā Rija, vizuāli poētisks stāsts par sievietes radīšanu, došanos pasaulē un viņas spēju nest vīrietim mīlestību vai nāvi.

Signe Baumane ir Ņujorkā dzīvojoša latviešu animācijas filmu režisore, scenāriste, māksliniece un grāmatu ilustratore. Dzimusi Aucē, augusi Tukumā un Sahalīnā. Absolvējusi Rīgas 2. vidusskolu. Studējusi filozofiju Maskavā. Kopš 1995. gada dzīvo un strādā Ņujorkā. ASV Kino mākslas un zinātnes akadēmijas biedre no 2005. gada. Baumanes animācijas filmas Akmeņi manās kabatās (2014) un Mans laulību projekts (2022) saņēmušas katra pa trim Lielā Kristapa balvām.

Signe Baumane ir viena no nozīmīgākajām sievietēm mūsdienu animācijas industrijā. Viņas filmas piedāvā autentisku sievietes skatījumu, neapstrādātā un nefiltrētā veidā tverot cilvēka emociju un attiecību sarežģītību. Viņa iedziļinās cilvēka psihē, pētot mīlestības, zaudējuma un sevis atklāšanas tēmas ar tādu godīguma līmeni, kas vienlaicīgi ir gan valdzinošs, gan pārdomas rosinošs. Ar savu unikālo stilu Baumane efektīvi transformē savus personiskos stāstus universālos vēstījumos, kas uzrunā skatītājus visā pasaulē. Signes Baumanes filmas skatīšanās nav tikai kino pieredze; arī skatītājiem tas ir sevis izzināšanas ceļojums, jauns skatījums uz pašu dzīvi un attiecībām.

Tā kā Signe dzīvo ASV, savus Latvijas skatītājus, draugus un kolēģus šajā dienā Signe uzrunās ar video starpniecību.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunpienesumi latviešu garīgajā kormūzikā

Jaundarbu pasūtīšana pašmāju komponistiem un to izpildīšana pirmatskaņojumu koncertā ir viena no galvenajām Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotā Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla tradīcijām

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja