Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas dodas kino tūrē pa visu Latviju

Starptautiskais īsfilmu kino festivāls 2Annas šogad piedāvā īpašu iespēju baudīt pašmāju un ārzemju īsfilmas. 2Annas dodas kino tūrē viesojoties dažādās Latvijas pilsētās, pasākumos tiks izrādītas īpaši izmeklētas īsfilmu programmas

Skatītājiem būs iespēja redzēt dažādus stāstus, tēlus un piedzīvot mākslas neierobežotās iespējas. No Lastādijas kultūras kvartāla līdz Mazirbes lībiešu tautas namam un vēl tālāk — 2Annas sola neaizmirstamus kino vakarus dažādās vietās, katrā no tām piedāvājot īpašu programmu un atmosfēru.

2Annas tūrē: kino svētki Lastādijā
Svētdien, 11. augustā, plkst. 20.00
Lastādijas pagalmā, Rīga
Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pirmais tūres pieturas punkts ir Rīgas radošais kvartāls Lastādija, kurā apmeklētājiem būs iespēja baudīt programmu Īsie latvieši 2024. Šajā programmā ir apkopotas jaunākās latviešu īsfilmas, kas cīnījās par Labākās Baltijas īsfilmas titulu festivālā 2Annas 2024. Tas būs stāstu vakars par latviešu režisoru sapņiem, atmiņām un aktuālajiem jautājumiem. Filmas tiks rādītas divos seansos, starp kuriem būs laiks sarunām un refleksijām. Kamēr skatītāji izbaudīs kino, Lastādija parūpēsies par naksniņām.

2Annas tūrē: Ādažu čipsu un MOT kino vakars
Trešdien, 14. augustā, plkst. 20.00
Tallinas ielas kvartālā, Rīgā
Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Tallinas kvartālā kino mīļotājus gaida jauniešu īsfilmu programma Kā mēs plūstam. Šī programma piedāvā unikālu skatījumu uz mūsdienu jauniešu pasauli, kurā emocijas plūst brīvi, un stāsti nes jaunu dzīves garšu. Filmas, kas būs pilnas ar aizraujošiem piedzīvojumiem, pirmo mīlestību un dzīves pārmaiņām, noteikti iepriecinās skatītājus un liks aizdomāties.

2Annas tūrē: Mazirbe
Piektdien, 16. augustā, plkst. 20.00
Lībiešu tautas namā, Mazirbe
Ieeja pasākumā ir bez maksas.

2Annas viesosies lībiešu kultūras sirdī — Lībiešu tautas namā. Šeit būs iespēja skatīties programmu Īsie latvieši 2024, kas apvieno spēcīgus, personīgus stāstus no Latvijas režisoriem. Pasākums notiks sadarbībā ar radošo rezidenci Mitago, kas piedāvā ideālu vidi radošam darbam, scenāriju rakstīšanai un montāžai. Lībiešu tautas nams ar savu vēsturisko nozīmi un kultūras bagātību ir zīmīgs papildinājums šim izcilajam kino vakaram.

2Annas Baltajā naktī
Sestdien, 7. septembrī, plkst. 17.00 - 1.00
Botāniskajā dārzā, Rīga
Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Mūsdienu kultūras forumā Baltā nakts ietvaros, Botāniskā dārza gurķu māja pārtaps par neparastu māksliniecisko performanču vietu. Projekts NeuroGurķi piedāvās unikālu sinerģiju starp bioloģiju, tehnoloģijām un cilvēka prātu. Vakara kulminācija būs performancē NeuroGurķu Simbioze: tehnoloģiju un smadzeņu viļņu sintēze, kurā mākslinieces Ieva Vīksne un Waterflower apvienos mākslu ar zinātni, radot audiālivizuālu performanci. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja baudīt bērnu un jauniešu īsfilmu programmas Mēs kopā un Kā mēs plūstam, kā arī vērot īpašu īsfilmu programmu Latviešu simbioze.

2Annas Kijivas Starptautiskajā īsfilmu festivālā
12.-18. septembrī
Kijivā, Ukrainā

2Annas kino tūres starptautiskais pieturpunkts būs Kijivā, kur festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča kā kuratore prezentēs programmu 2ANNAS ISFF BEST OF BALTICS: AGAINST THE ODDS. Šī programma piedāvā ieskatu labākajās Baltijas īsfilmās no pēdējiem desmit gadiem, ieskaitot Laura un Raita Ābeļu filmu Kastrāts kuilis un Lizetes Upītes animācijas filmu Rīgas ceriņi.

 

2Annas kino tūre sniedz unikālu iespēju skatītājiem baudīt labākās īsfilmas dažādās vietās un atmosfērās, radot neaizmirstamus kino vakarus. Nepalaid garām šos kultūras notikumus, tev noteikti tur jābūt.

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas katru gadu piedāvā skatītājiem oriģinālas, inovatīvas, izaicinošas, kā arī sociāli aktīvas īsfilmu un vidēja garuma filmu programmas. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar aktuālo Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Konkursa uzmanības centrā ir jaunas valodas, tēmu un izteiksmes līdzekļu meklējumi laikmetīgajā kino. Par 2024. gadu fokusa ciklu izvēlēts Prāts un 2025. gada – Simbioze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja