Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sarežģījumu un svinību epicentrā

Filma Jaungada taksometrs aicina noticēt brīnumam

Ir tādas īpašās filmas – Jāņu, Ziemassvētku, Jaungada, Valentīndienas u. c. –, kuras gribas (vai arī sanāk, jo TV programmas ar tām ir pārsātinātas) noskatīties gadu no gada vai arī tās ideāli iederas svētku noskaņas fonā, jo uzmanība tiek pievērsta tikai spilgtākajām epizodēm, kad var runāt līdzi tekstu. Taču, piemēram, TV raidījumu un pasākumu vadītājam Valteram Krauzem tādas "gadumijas filmas", izrādās, nemaz neesot. Drīzāk par sajūtu radītājiem un gada rezumējumu viņš uzskata labus koncertus, uzreiz nosaucot Jāņa Lūsēna mūzikas programmu Mazu brīdi pirms ar Kristīni Zadovsku, Ingu Pētersonu. Bet iespējams, ka šīgada favorīte tomēr būs filma – jaunā romantiskā komēdija Jaungada taksometrs, jo Valteram Krauzem tajā ir Salaveča loma.

"Nav tā, ka man daudzi režisori piedāvātu filmēties, bet ne visās reklāmās savukārt es būtu ar mieru piedalīties. Tāpēc, kad režisors Māris Martinsons piedāvāja iesaistīties šajā projektā, es uzreiz priecīgs piekritu. Man vienmēr patikuši izaicinājumi," saka Valters Krauze un piebilst: "Nebija jau sevi arī ļoti jālauž, jo tā jau nav galvenā loma un nav ne Otello, ne Romeo, ne Hamlets. Ziemassvētku vecis, Salavecis vai Santa Klauss – sauciet, kā gribat! Katram pieaugušajam reizi dzīvē sanācis būt vai nu Salavecim, vai Sniegbaltītei. Un man šis ampluā nebija svešs." Filmā Jaungada taksometrs Valters ir mazliet saguris Salavecis, kas galvenā varoņa Andreja (Lauris Reiniks) dzīvē ienes būtiskas pārmaiņas. Filmas stāsts ir par dažām stundām Vecgada vakarā, kad notiek drudžaina gatavošanās svētkiem un arī svinēšana, līdztekus atrisinot gada sarežģījumus attiecībās un ļaujot piedzīvot neparastas situācijas un notikumus. Līdztekus profesionāliem aktieriem filmā darbojas dažādu citu jomu pārstāvji.

Valters Krauze, ilgi neprātojot, atbild uz jautājumu, kādām īpašībām jāpiemīt Salavecim: "Improvizācija, pacietība, un jāzina, kas notiek Latvijā un pasaulē. Un nav svarīgi – iet pie maziem bērniem vai pie pieaugušajiem. Ja pats aizraujas ar saviem jokiem un zināšanas ir tikpat lielas kā pantiņš Pīrāgam, nabagam..., tad ne par Salaveci, ne par Ziemassvētku vecīti, ne Santa Klausu nedrīkst būt."

Valters ar prieku atceras filmēšanos Jaungada taksometrā, kas notika martā un augustā. "Man sanāca filmēties plašā temperatūras amplitūdā – no -15 grādiem, kas pārsteidza martā, līdz +28 grādiem augustā. Lai gan tērps nemainījās, tas darba procesam netraucēja." Kad sarunājamies, jauno filmu Valters Krauze pats vēl nav redzējis, bet plāno to apmeklēt kompānijā – tā esot drošāk. Valters saka, ka viņam laimējies ar draugiem un paziņām, kuri saka acīs taisnību. "Tā ir slikta lieta –  sajūsmināties, ja tā nedomā." 

Jaungada naktī Valters Krauze nebūs Salaveča tērpā, bet gan vadīs Jaungada sagaidīšanas pasākumu Daugavas krastmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja