Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Filmas Tēvs Nakts aizkadrā

Gaidot jaunās latviešu spēlfilmas Tēvs Nakts par Žani Lipki pirmizrādi 25. oktobrī, LMT Viedtelevīzija aicina ieskatīties tās aizkadros un sarunās ar filmas radošo komandu - režisoru Dāvi Sīmani, galvenās lomas atveidotāju Artūru Skrastiņu un citiem.

To, ka Žanis Lipke kļūs par varoni, nespēja iztēloties neviens. Pa dienu viņš strādāja militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Brīdī, kad nacisti sāka izrēķināties ar Rīgas iedzīvotājiem, viņš pieņēma lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs gan viņam pašam, gan viņa sievai un mazajam dēlam. Burtiski vācu karavīru acu priekšā drošībā tika nogādāti vairāk nekā piecdesmit cilvēku. Patvērumu izglābtajiem Žanis iekārtoja pats savās mājās. 
Kas bija Žaņa Lipkes drosmes noslēpums – azarts, pārgalvība, spīts vai vienkārši spēja ekstremālos apstākļos saglabāt cilvēcību? 

Filmas Tēvs Nakts režisors Dāvis Sīmanis aizkadra video stāstā runā par Žani Lipki un viņa dažādajām personības prizmām, kā tās tiks attainotas filmas saturā. Tāpat arī par Artūra Skrastiņa izvēli Lipkes lomas atveidošanai, jo tas noteikti nav tēls, kādā iemīļoto aktieri ieraduši redzēt skatītāji. 

Lolita Tomsone, Žaņa Lipkes memoriāla direktore atklāj, kāpēc Žanis Lipke glāba cilvēkus, riskējot ar visu. Savukārt Artūrs Skrastiņš, kurš šo uzskata par savu nozīmīgāko lomu kino, dalās, kura bija fiziski un emocionāli grūtākā epizode filmēšanas procesā un savā risinājumā, kā attēlot šausmas. 

Tēvs Nakts aizkadrā video stāsts skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.  Tāpat arī pielikumā pieejami attēli dažādos formātos video papildināšanai. 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja