Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zināma Venēcijas filmu festivāla programma

73. Venēcijas filmu festivālā izrādīs Mela Gibsona, Toma Forda, Emira Kusturicas, Fransuā Ozona un Vima Vendersa jaunākos kinodarbus.

Mela Gibsona režisētā Hacksaw Ridge stāstīs par Endrū Gārfilda atveidoto Desmondu T. Dosu, armijas mediķi, kas Otrā pasaules kara laikā izdzīvoja, ne reizi nenēsājot ieroci. Doss bija pirmais cilvēks Amerikas vēsturē, kas ieguva Kongresa goda ordeni, atsakoties no obligāto pienākumu pildīšanas armijā. Gibsona drāma Venēcijā tiks rādīta ārpuskonkursa sadaļā. Tās pirmizrāde ASV paredzēta 4. novembrī.

Režisors Toms Fords festivālā sevi pieteiks ar trilleri Nocturnal Animals ar Džeiku Gilenholu galvenajā lomā. Filma ir balstīta Losandželosas mākslas scēnā un Teksasas kriminālajā pasaulē. Tomam Fordam, kas darbojas arī modes industrijā, šī būs otrā filma Venēcijas filmu festivālā – pirmā ar nosaukumu Vientuļais vīrs/A Single Man tika rādīta 2009. gadā. 

Nocturnal Animals filmējusies aktrise Eimija Ādamsa, kura festivālā būs redzama vēl vienā kino lentē – Denī Vilnēva filmā Arrival. Arī Natālija Portmena pieteiks sevi divos festivāla darbos: Pablo Laraīna filma Jackie stāsta par Žaklīnas Kenedijas dzīvi, savukārt Rebekas Zlotovskas Planetarium vēsta par divām māsām, kurām piemīt spēja sarunāties ar pārdabiskām būtnēm.

Par Zelta lauvu sacentīsies 20 filmu, to vidū – arī irāņu–amerikāņu autores Anas Lilijas Amipūras The Bad Batch ar Džimu Keriju un Kianu Rīvsu galvenajās lomās. Filma ir antiutopisks mīlas stāsts, kura darbība risinās Teksasā.

Festivālā būs skatāmas arī dokumentālās filmas. Viena no tām ir Terensa Malika režisētā Voyage of Time, kuru ierunājusi Keita Blānšeta. Tā raksturota kā "visuma svinības, parādot laika ritējumu no paša sākuma līdz gala sabrukumam". 

Festivāla konkursa skatē iekļauta Fransuā Ozona filma Frantz, kurā filmējies jaunais aktieris Pjērs Ninejs. Režisors Stefans Brizē plašākai publikai izrādīs lenti Une Vie – Gija de Mopasāna klasiskās noveles ekrāna adaptāciju. Festivālā demonstrēs arī krievu autora Andreja Končalovska kara drāmu Paradise un vācu režisora Martina Kolhovena Brimstone, kurā filmējusies Dakota Faninga.

Festivāla žūrijas priekšsēdētājs šogad būs britu režisors Sems Mendess, kurš ir uzņēmis filmas Amerikāņu skaistums, Ceļš uz šķīstītavu, kā arī divas pēdējās bondiādes daļas – Operācija Skyfall un Spektrs.

73. Venēcijas kinofestivāls notiks no 31. augusta līdz 10. septembrim. Ar pilnu programmu var iepazīties šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja