Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Filma Modris ierindojusies starp piecām skatītākajām filmām Latvijas kinoteātros

Pirmajā Jura Kursieša filmas Modris izrādīšanas nedēļas nogalē to visā Latvijā noskatījušies 2539 skatītāji, ierindojot to starp piecām skatītākajām filmām, informēja filmas pārstāve Zane Peneze. Filma tiek izrādīta 13 kinoteātros visā Latvijā. 

Filmu atzinīgi novērtējuši arī kino kritiķi, īpaši slavējot tās galvenās lomas atveidotāja Kristera Pikšas talantu, kā arī cildinot filmas mūziku - komponistes Līgas Celmas-Kursietes oriģināldarbu. Kā filmas titulmūzika izmantots Ērika Ešenvalda darbs O Solutaris Hostia meiteņu kora Spīgo izpildījumā. 

Kā norāda kinokritiķe Daira Āboliņa, "režisoram Jurim Kursietim ir kinoviedoklis, arī kinovalodā viņš prot stāstīt savu stāstu. (..) Šajā filmā pasaule ir nevis vienkārši reālistiska, bet tāda, kā to redz galvenais varonis un režisors. Tas ir jau interpretēts laiks un kinovaloda." 

Kinozinātniece Kristīne Matīsa filmai Modris dod piecu zvaigžņu vērtējumu un īpaši apraksta tās finālu: "Tas ir tik lieliski jaudīgs, ka elpa aizraujas." Augstāko vērtējumu filmai sniedz arī žurnāla Ir kinokritiķe Kristīne Giluce: "Modris ir izcila filma par trauslo pieaugšanas mākslu."

Modris ir patiesos notikumos iedvesmots stāsts par pusaudzi, kuru konflikts ar māti aizved pie tiesu darbiem. Modris nolemj atrast savu tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis.

Ar VAS Latvijas Dzelzceļš atbalstu no nākamās nedēļas filma īpašos seansos tiks demonstrēta skolēniem, Modra vienaudžiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja