Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Likteņdārzā norisināsies koncertuzvedums Likteņzīmes. Imants Ziedonis

Piektdien, 23.augustā, plkst. 19.00 Likteņdārzā norisināsies jau trešais literāri muzikālā cikla Likteņzīmes koncertuzvedums Likteņzīmes. Imants Ziedonis, informēja pasākuma veidotāji

Koncertā piedalīsies: Intars Rešetins, Jānis Strazdiņš (Cosmos, Latvian Voices), Kristiāna Stirāne, Elvijs Bušs, Jānis Miltiņš.

Koncertuzvedumā Likteņzīmes. Imants Ziedonis skanēs Imanta Kalniņa un Raimonda Paula dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Bet to, kādu redzēja, sajuta un dzirdēja Dzejnieku viņa laikabiedri, skatītājiem palīdzēs saprast aktieri – Intars Rešetins un Kristiāna Stirāne.

Šī koncetprogramma iecerēta kā piemineklis cilvēcībai, ko Imants Ziedonis ar savu daiļradi rakstījis latviešu tautas ģenētiskajā atmiņā.

Imants Ziedonis (1933–2013) – dzejnieks, prozaiķis, atdzejotājs, publicists, scenārists, sabiedrisks darbinieks bija un ir viens no izcilākajiem un populārākajiem 20. gs. otrās puses latviešu dzejniekiem un publicistiem.

Viņa dzeja asociatīvā un meditatīvā manierē risina filozofiskas un nacionāli nozīmīgas tēmas. Līdztekus dzejai rakstījis arī kinoscenārijus, dokumentālo prozu, literārās pasakas un epifānijas. Imanta Ziedoņa prozas valoda ir intelektuāli filozofiska un tai raksturīga rotaļāšanās ar paradoksiem.

Imants Ziedonis bijis sabiedriski aktīvs – vadījis Latvijas dižkoku atbrīvotāju grupu, bijis Trešās atmodas laika sabiedriskais darbinieks un Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāts, Latvijas Kultūras fonda priekšsēdētājs (iedibināja Spīdolas dienu un stipendiju, Daugavas krastu sakopšanas programmu), Latvijas Institūta vadītājs.

Rakstnieks Alberts Bels uzskata: “Ziedoņa radošā un aktīvi sabiedriskā darbība līdz pat Atmodai lielā mērā noteica to, ka mēs nekļuvām par zombijiem, bet palikām savā patībā jeb identitātē, palikām savos vecajos dievos. Viņš iededzināja Jāņu ugunskuru, kas dega cauri okupācijas gadiem, un mūsu tauta to apzinās.”

Iecerēts, ka labos laikapstākļos koncerts norisināsies uz Saieta nama jumta, kas pēc arhitekta A. Kronberga ieceres radīts kā tilta sākums un līdz ar to lieliski papildina koncerta ieceri tiekties uz virzību, pamatīgumu, saglabājot vispārcilvēciskās vērtības.

Aicinām ņemt līdzi spilvenus, sedziņas sēdēšanai, kā arī pledus, siltas drēbes, lai vakara stundās būtu ērta pasākuma baudīšana. Lietus gadījumā koncerti notiks Saieta namā.


Biļetes var iegādāties https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/140268

Bērniem līdz 8 gadu vecumam ieeja ir par brīvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja