Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Notiks NKC debijas filmu projektu prezentācijas

3. jūnijā Nacionālais Kino centrs (NKC) rīko debijas filmu ražošanas konkursa projektu prezentāciju Rīgas Kino muzejā, tajā piedalīsies 11 konkursā iesniegtie projekti – trīs animācijas, četri dokumentālo filmu un četri spēlfilmu projekti, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

15. aprīlī Nacionālais Kino centrs izsludināja debijas filmu ražošanas konkursu, tajā pieejamais finansējums ir 150 220 eiro, no kura animācijas filmu projektiem plānots piešķirt 23% jeb 34 550 eiro, dokumentālo filmu projektiem 18% jeb 27 040 eiro un spēlfilmu projektiem 59% jeb 88 630 eiro. Konkursā plānots atbalstīt divu dokumentālo filmu, divu animācijas filmu un divu spēlfilmu projektu ražošanu, taču ekspertu komisijām ir tiesības arī neatbalstīt plānoto projektu skaitu, ja to kvalitāte ir zemāka par 70% no iespējamās kritēriju punktu kopsummas.

Debijas filmu konkurss tiek izsludināts jau otro reizi un tā mērķis ir atbalstīt jaunu autoru radošu iesaistīšanos Latvijas kinovidē un līdz ar to ilgtspējīgu Latvijas filmu nozares attīstību. 2014. gadā rīkotā pirmā debijas filmu konkursa rezultāti jau pamazām tiek nodoti skatītāju vērtējumam – 4. maija Latvijas filmu maratona programmā pirmizrādi piedzīvoja divas spēles īsfilmas, Agneses Laizānes Spoguļvīrs un Pētera Ķimeļa Notikums Kālija parkā, savukārt 1. jūnijā kinoteātrī Splendid Palace tika demonstrēta Reiņa Spailes īsfilma Tukšās zemes ritmi. Šogad skatītāji ieraudzīs arī Madaras Dišleres spēles īsfilmu Dārznieks un trīs dokumentālās filmas - Staņislava Tokalova Tālu, Santas Skuteles Kvanta kods un Ivara Tontegodes Portretfilma par Knutu Skujenieku.

2015. gada debijas filmu ražošanas konkursā iesniegtos projektus vērtē Nacionālā Kino centra eksperti – spēlfilmu komisijā Atis Amoliņš, Pēteris Krilovs un NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis, dokumentālo filmu komisijā Daira Āboliņa, Dāvis Sīmanis un NKC pārstāve Kristīne Matīsa, animācijas filmu komisijā Anna Veilande-Kustikova, Bruno Aščuks un NKC pārstāve Kristīne Matīsa. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 15. jūnijā.

Debijas filmu ražošanas konkursa projektu prezentācija notiks trešdien, 3. jūnijā, Rīgas Kino muzeja zālē – animācijas projekti no plkst. 13, dokumentālo filmu projekti no plkst. 13.45 un spēlfilmu projekti no plkst. 14.45. Projektu prezentāciju grafiks šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja