Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgā notiks jaunas literārās pastaigas, kas ir veltītas Zentai Mauriņai un Jānim Porukam

Rakstniecības un mūzikas muzejs augustā piedāvās divas, vēl nebijušas literārās pastaigas, kas ir veltītas rakstniekiem Zentai Mauriņai un Jānim Porukam

15. augustā Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz literāro pastaigu Zentas Mauriņas Rīga, tikšanās vieta plkst. 18 pretī Latvijas Universitātes ēkai Raiņa bulvārī 19.

Esejas žanra latviešu literatūrā aizsācēja Zenta Mauriņa ir ietekmējusi daudzu personību attīstību, bet šī pastaiga būs par Zentu Mauriņu un tiem, kas veidoja viņas personību. Rīgas periods Zentas Mauriņas dzīvē ir saistīts ar izglītību un sevis pierādīšanu. Lai arī 1930. gados, esot sievietei un ar invaliditāti, tas nebija viegli, rakstniecei tas izdevās. Pastaigas laikā mēģināsim atrast Zentas Mauriņas garu mūsdienu Rīgā, lai pēc pastaigas paši turpinātu meklējumus viņas tekstos. Pastaigai pievienosies un ar savas dzejas lasījumiem uzstāsies jaunā dzejniece Baiba Baikovska. Literārās pastaigas vadītājas: Anita Straume un Liega Piešiņa.

24. augustā plkst. 18 ikviens ir aicināts pievienoties pirmajai literārajai pastaigai pa Jāņa Poruka vietām Rīgā. Tikšanās vieta pie Rīgas Svētā Pētera baznīcas. Apmeklētāji varēs izstaigāt un izsapņot Rīgu, tādu kādu to savulaik skatījis dzejnieks un rakstnieks Jānis Poruks.

Pastaigai pievienosies arī rakstniece Inga Žolude, kurai 2021. gadā, iedvesmojoties no Jāņa Poruka biogrāfijas, iznācis romāns Vendenes lotospuķe. Pastaigas laikā izskanēs grāmatas fragmenti autores lasījumā. Pasākumā apmeklētāji tuvāk iepazīs Jāņa Poruka dzīves gājumu un viņam nozīmīgās vietas Rīgā.

Vairāk informācijas par pasākumiem var uzzināt Rakstniecības un mūzikas muzeja mājaslapā un sociālo tīklu platformās. Biļetes var iegādāties mobilajā aplikācijā Mobilly vai klātienē, norēķinoties skaidrā naudā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja