Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ziedoņa muzejs sāk brīvdabas kino vakaru sezonu

No 29. jūlija līdz 9. septembrim Ziedoņa muzejā Murjāņos būs iespēja baudīt brīvdabas kino. Katru piektdienu plkst. 20 Dzirnakmeņu pagalmā skatītāji varēs novērtēt latviešu režisoru jaunākās filmas, kuras papildinās īpašie viesi – filmu aktieri un režisori, informē fonda Viegli pārstāve Kristīne Tjarve.

"Turpinot rūpēties par Imantam Ziedonim tuvām idejām un vērtībām, Ziedoņa muzejs šogad piedāvās jaunākās latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, jo dzejniekam vienmēr bijusi tuva jaunrade un tās veicināšana, sadarbība ar jauniem un talantīgiem cilvēkiem. Ne velti viens no vakariem būs veltīts apbalvojuma Laiks Ziedonim 2014 laureātam, profesoram Vjačeslavam Kaščejevam. Pirms filmu seansiem mums būs īpašie viesi, kuri pastāstīs par filmas tapšanas aizkulisēm," stāsta muzeja vadītāja Dace Zariņa.

Kino vakaru programmu 29. jūlijā atklās Renāra Vimbas mākslas filma Es esmu šeit. Kā vakara viesis izvēlēta filmas galvenās lomas atveidotāja Elīna Vaska. 5. augustā tiks radīta Romeo un Džuljeta, kuras režisors Māris Martinsons piedalīsies kino vakarā. 12. augusta vakarā būs iespēja skatīties Santas Skuteles dokumentālo filmu Kvanta kods un satikt fiziķi, apbalvojuma Laiks Ziedonim 2014 laureātu un filmas varoni Vjačeslavu Kaščejevu. Dokumentālo filmu programmu 19. augustā turpinās Ināras Kolmanes filma Ručs un Norie, pirms kuras uz sarunu aicināta montāžas režisore Līga Pipare. 26. augustā kino vakarā paredzēta mākslas filma Modris un tikšanās ar tās režisoru Juri Kursieti. Savukārt brīvdabas kino sezonu 9.septembrī noslēgs dokumentālā filma Īvāns, kuras režisors Andrejs Verhoustinskis būs vakara īpašais viesis.

Ierašanās uz brīvdabas seansiem sākas no plkst. 20. Pirms filmas notiks saruna ar īpašo viesi. Ja seansu laikā līs lietus, filmas tiks rādītas Murjāņu klētī. Ieejas maksa pieaugušajiem 5 eiro, bet pensionāriem, studentiem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem atlaide. Dalību kino vakarā jāpiesaka iepriekš, pievienojoties pasākumam Ziedoņa muzeja mājas lapā www.ziedonamuzejs.lv, kur atrodama arī detalizētāka informācija par filmu programmu. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja