Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs ar programmu Kim X atzīmēs savu pastāvēšanas desmitgadi

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs, atzīmējot desmit pastāvēšanas gadus kopš savu durvju vēršanas 2009. gadā, izziņo Kim? X programmu, kas augustā tiks īstenota ar dažādiem svinīgiem žestiem un pieturas punktiem, pasvītrojot Kim? daudzpusību un īstenojot to performatīvās, vizuālās un literārās formās, pastāstīja Kim? pārstāvji.

22. augustā tiks atklāta divu jauno mākslinieču, Līgas Spundes un Lienes Pavlovskas, personālizstādes, ko papildinās performatīvs pasākums Kim? X atklāšanas vakara izskaņā Tallinas kvartālā. 

Savukārt visa augusta garumā Kim? programma tiks īstenota ar literārām un vizuālām aktivitātēm, kas atskatīsies uz Kim? arhīvu gan taustāmā formātā - Kim? pop-up veikalā, gan elektroniskā veidā - caur publikācijām dažādos medijos, tostarp Satori interneta žurnālā. Savukārt Kim? pagalmā, Sporta 2 kvartālā, būs apskatāmas Māra Bišofa zīmētās atbildes uz Kim? uzdotajiem jautājumiem, kā arī Kristas un Reiņa Dzudzillo pieteikums Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē - ekspozīcija ZRwhdZ


""Es iesāku ar neko un man joprojām pieder lielākā daļa no tā." - Sets Sīglaubs. Kim? desmit gadi ir pavadīti nemitīgā “laika dejā”, ejot uz priekšu, vainlaikus “tinot lenti atpakaļ”, atkārtojot žestus un ieviešot jaunus, brīžiem dejojot vienatnē, brīžiem kolektīvā, tomēr neapstājoties ne mirkli. Kim? darbības nepārtrauktība šobrīd varētu šķist pašsaprotama, tomēr pašsaprotamība nav nejauša. Aizpildot nenosakāma izmēra tukšumu Rīgas mākslas dzīvē (un ne tikai), Kim? desmit gadu laikā ir kustējies un elpojis, lipinot no visdažādākajiem materiāliem vietu, gan fizisku, gan iztēlotu, kur ar zināmu regularitāti satikties tiem, kas jautā, un tiem, kas atbild, lai dejotu, mainoties lomām, tempam, dekorācijām, sarunu tematiem. Desmit gadi ir pietiekams laiks, lai secinātu, ka nenosakāma izmērā tukšums vismaz daļēji ir aizpildīts ar troksni, kas atbalsojas aiz robežām un izskan kā silts aicinājums atnākt ciemos,"  saka Kim? programmas direktors Kaspars Groševs. 

Desmit gadu laikā Kim? Laikmetīgās mākslas centrs ir organizējis 700 pasākumu, 188 izstāžu Latvijā, 30 izstāžu ārzemēs, pulcējis ap 600 000 apmeklētāju un pēdējo piecu gadu laikā devis iespēju pieciem māksliniekiem viesoties Kim? partnerorganizāciju rezidencēs ārzemēs. 

Top komentāri

.
.
Ķeriet narkomānus! Un šai ziņā nav jābūt sadaļā "Māksla", bet sadaļā "Sūdi, figņas, atkritumi un fufeļi". Ar mākslu tam nav nekāda sakara.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja